Søren Pape: Kender ikke straffen - men den skal være hårdere

Mellem 60 og 70 unge trængte i august 2012 ind på Odense Universitetshospital i et forsøg på at få fat i en mand, der var blevet såret af skud og knivstik i nærheden af Vollsmose Torv. Onsdag aften gik det vildt for sig på sygehuset i Slagelse, hvor en større gruppe besøgende opførte sig truende og aggressivt over for personalet. Arkivfoto.
Foto: Michael Bager

Søren Pape: Kender ikke straffen - men den skal være hårdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Optøjer på Slagelse Sygehus får justitsministeren, Dansk Folkeparti og De Konservative til at efterlyse hårdere straffe.

Der er opbakning til kravet om hårdere straffe i kølvandet på episoden, hvor en gruppe på op mod 30 personer udviste truende adfærd over for personalet på Slagelse Sygehus, slog to samt smadrede en rude på en politibil onsdag aften.

Justitsminister Søren Pind (V) kvidrede straks om hårdere straffe på Twitter, Dansk Folkeparti meldte sig i støttekoret, og De Konservative synger nu beredvilligt med.

- Det vidner lige præcis om, hvad det er for en udfordring, vi har, og hvad det er for en integration, som ikke er lykkedes i Danmark.

- Og hvorfor det er nødvendigt at have diskussionen om, hvor mange folk der kan komme hertil, så vi kan nå at integrere folk.

- Jeg aner ikke, hvad strafferammen er i dag, men jeg kunne ikke forestille mig, at den er særlig hård. Det har vi jo generelt ikke i Danmark, men så må vi stramme op og tage fat, siger Søren Pape, formand og retsordfører for De Konservative.

I 2012 blev Odense Universitetshospital udsat for optøjer, da 60-70 personer forsøgte at finde frem til en knivstukket mand. Den sag endte med, at tre mænd blev idømt mellem 10 og 17 måneders fængsel.

Fakta
- Jeg tror ikke, at det ligger i vores tankesæt og kultur. Det gør man bare ikke.

- Trænger åbenbart til at blive strammet op

Gruppen var angiveligt mødt op for at besøge en ældre mand, som er indlagt på sygehuset.

Ifølge politiets vagtchef blev gruppen bedt om at besøge patienten i mindre hold, hvorefter de blev "truende og aggressive".

To blev sigtet for "grov forstyrrelse af ro og orden på et offentligt sted", før de begge blev løsladt.

- Hvis du ikke ved, hvad strafferammen er i dag, er det så ikke ukonstruktivt at tale om hårdere straffe?

- Jo, det kan man sige. Men hvis man kan finde på det, trænger den åbenbart til at blive strammet op.

- Straf, straf, straf er ikke altid løsningen, men når det handler om personfarlig kriminalitet, vil vi stort set altid være fortaler for hårdere straffe, siger Søren Pape.

Fakta
- Jeg aner ikke, hvad strafferammen er i dag, men jeg kunne ikke forestille mig, at den er særlig hård.

- Det ligger ikke i vores kultur

- Du nævner, det kan skyldes dårlig integration. Kunne etniske danskere ikke være i stand til det samme?

- Jeg har i hvert fald aldrig hørt om det. Jeg tror ikke, at det ligger i vores tankesæt og kultur. Det gør man bare ikke. Men hvis de gjorde, ville det være lige så slemt.

- Det her viser mere, at det er et tankesæt og en kultur, vi skal have gjort op med. Det viser, at man fastholdes i nogle mønstre, man skal ud af, og at integrationen ikke fungerer, siger Søren Pape.

Søren Pape: Kender ikke straffen - men den skal være hårdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce