Søren Gade afviser at undersøge læk

Forsvarsminister Søren Gade (V) siger blankt nej til at undersøge læk
Foto: (Jens Dige/POLFOTO/Arkiv)

Søren Gade afviser at undersøge læk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarsminister Søren Gade vil ikke selv undersøge lækagen af fortrolige forsvarsoplysninger. I stedet hjælper ministeriet politiet med dets undersøgelse.

Selvom forsvarsministerens pressechef mistænkes for at have lækket hemmelige oplysninger om danske soldater, vil ministeriet ikke iværksætte en undersøgelse af sagen.

I stedet samarbejde Forsvarsministeriet med Københavns Politi, som har modtaget en politianmeldelse i sagen. Det oplyser forsvarsminister Søren Gade (V).

- Forsvarsministeriet har fredag den 29. januar taget kontakt til Københavns Politi og meddelt, at Forsvarsministeriet selvsagt vil være politiet behjælpelig i sagen. I den forbindelse er der udarbejdet oversigter over de personer og personkredse, som på det foreliggende grundlag skønnes at have haft viden om udsendelse af jægersoldaterne på tidspunktet for mødet i Det Udenrigspolitiske Nævn den 27. april 2007. Disse oversigter er i fredags afleveret til politiet, siger Søren Gade i en skriftlig kommentar.

Mens Forsvarskommandoen slog hårdt ned på jægersoldaten Thomas Rathsacks bog "Jæger - i krig med eliten", har hverken forvaret eller Forsvarsministeriet ønsket at indlede en undersøgelse af, hvem der lækkede oplysningen om at udsende dele af Jægerkorpset til Irak i april 2007. Det skete, fordi man ikke mente, det ville være muligt at finde frem til kilden.

Siden har journalist og filminstruktør Christoffer Guldbrandsen peget på Søren Gades pressechef, Jacob Winther, som manden, der videregav oplysningerne. Det afviser Jacob Winther dog.

- Hvorvidt der i dag måtte være grundlag for en nærmere undersøgelse af sagen, og om Forsvarets Auditørkorpset i den forbindelse i givet fald skal involveres, må politiet vurdere. Og på den baggrund giver det ikke mening at spekulere yderligere over, om Forsvarsministeriet selv skal iværksætte en undersøgelse eller ej, siger Søren Gade.

Søren Gade afviser at undersøge læk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce