Søgte hjælp før dobbeltdrab


Søgte hjælp før dobbeltdrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag starter sagen mod en 47-årig mand, der er tiltalt for at dræbe sin ekskone og svigerfar i Hørsholm. Kvinden bad flere gange myndighederne om beskyttelse.

Det er et af sidste års mest brutale drabssager, der oprulles, når en 47-årig mand mandag tager plads på anklagebænken ved Retten i Helsingør.

Da manden sidste år tilfældigt traf sin 39-årige ekskone i en isenkræmmer i Hørsholm, forvandlede han på få minutter sit planlagte køb af en neglesaks til en ufattelig tragedie.

For øjnene af sine små døtre på dengang fem og 11 år tog den 47-årige pludselig en kniv fra forretningens udstilling og dræbte sin svigerfar med flere hug. Herefter overmandede han ekskonen, som blev stukket ihjel bag forretningens skranke.

Forud for det skæbnesvangre møde havde kvinden to gange bedt myndighederne om tilhold, så hun kunne være i sikkerhed for eksmanden. Men hendes ansøgning nåede aldrig at blive behandlet.

Politiet havde også haft kontakt med parret. Godt en måned før drabene fandt sted, havde den 47-årige nemlig opsøgt kvinden på det krisecenter, hvor hun opholdt sig. Og ordensmagten havde desuden hjulpet kvinden med at få udleveret nogle ejendele, da hun i første omgang var på centret.

Manden sad roligt på isenkræmmerens gulv, da politiet ankom. Og da han dagen efter blev fremstillet i grundlovsforhør erkendte han, at han førte kniven.

- Jeg stak uden følelse, men jeg ville ikke dræbe, lød det dengang fra manden, der i stedet hævdede, at han blot ville forskrække sin 65-årige svigerfar. Drabet på ekskonen begrundede han med en tro på, at hun ville angribe ham, og at han derfor blot forsvarede sig selv.

Alligevel oplyser mandens forsvarsadvokat, Jan Henrik Hoffmeyer, forud for mandagens retsmøde, at den 47-årige nægter sig skyldig i tiltalen.

- Han nægter sig skyldig, men jeg hverken kan eller vil sige, hvorfor han gør det, før sagen kører i retten, siger Hoffmeyer.

Tidligere i år forsøgte den 47-årige at stikke af fra den retspsykiatriske afdeling på Nordvang i Glostrup, hvor han har været anbragt, mens anklagemyndigheden har tilrettelagt sagen. Men efter tre dage opgav han sin flugt og meldte sig selv.

Anklager Tine Ginnerup kræver manden idømt anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid. Og hvis en dommer og en overlæge på senere et tidspunkt skulle erklære manden rask nok til at komme ud, vil Ginnerup kræve den 47-årige iraker udvist af landet.

Søgte hjælp før dobbeltdrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce