Socialrådgivere er imod skrappere krav


Socialrådgivere er imod skrappere krav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er "malplaceret", at Arbejdsmarkedskommissionen vil skærpe krav til førtidspension, når tusinder fyres, mener Socialrådgivernes formand, Bettina Post.

Det nytter ikke at skærpe kravene til førtidspension for de svageste personer på kontanthjælp, mener socialrådgiverne, der dermed lægger luft til et nyt forslag fra regeringens arbejdsmarkedskommission, der lægger op til en stramning af kriterierne for at få tildelt førtidspension. Ingen skal tilkendes førtidspension, med mindre det er helt klart, at de aldrig kan vende tilbage til arbejdsmarkedet, mener kommissionen. Fremover skal personerne gennem et individuelt "udviklingsforløb" med en fast kontaktperson, før de eventuelt kan få tilkendt ydelsen.

Dansk Socialrådgiverforenings formand, Bettina Post, mener, at der er tale om dårlig timing. Kommissionens forslag er målrettet de svageste personer i matchgruppe 5, som er længst fra arbejdsmarkedet, og de har ikke mange chancer for at få job i en tid med stigende ledighed.

- Det er malplaceret og helt unødvendigt, når ledigheden stiger med 10.000 personer i marts. Der er ikke noget arbejdsmarked, der vil have dem, der i forvejen er længst væk fra arbejdsmarkedet, siger Bettina Post.

Hun mener, at reglerne for at få tilkendt førtidspension i forvejen er så skrappe, at ingen slipper igennem nåleøjet, før de er gransket grundigt på de kommunale jobcentre. Arbejdsmarkedskommissionens model passer på situationen for et år siden, da der var skrigende behov for at få alle ud på arbejdsmarkedet, men ikke nu hvor ledigheden stiger voldsomt, siger Bettina Post.

Socialrådgivere er imod skrappere krav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce