Meningsmåling

Socialdemokratiets udgangspunkt for det kommende regionsrådsvalg er præcist det samme som ved sidste valg. Dermed ser det svært ud for et rødt flertal i regionen, viser meningsmåling. Partiets topkandidat er dog optimistisk.

Valg: Socialdemokratiets spidskandidat til regionsrådet, Poul-Erik Svendsen, kommer ikke til at sætte sig i formandsstolen i regionen. En meningsmåling, som Jysk Fynske Medier har fået foretaget, viser således, at partiet får præcist samme antal stemmer som ved valget for fire år siden. Samlet set står rød blok til 40,9 procent mod blå bloks 49,2 procent. Så selvom Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten skulle trække de knap syv procent, som Alternativet og Radikale Venstre står til, er der stadig ikke et rødt flertal.

Men det bekymrer ikke Poul-Erik Svendsen.

- Selvfølgelig vil vi gerne have det tal til at blive større, men at det er status quo på baggrund af en vælgerundersøgelse to måneder før valget, det er da et fornuftigt udgangspunkt. Nu starter valgkampen, og så kan vi forhåbentligt rykke lidt på det, siger han.

Flere skal stemme

For at vægtskålen tipper til Socialdemokratiets fordel, skal der flyttes fire mandater, påpeger Poul-Erik Svendsen, der ser det som en stor, men ikke umulig opgave.

- Øvelsen bliver blandt andet at få flyttet nogle stemmer over midten i det sydlige Jylland, som har tradition for at være Venstre-land, siger topkandidaten og fortsætter:

- Men det, der bliver det afgørende i den her valgkamp, er dels de to jokere i form af Alternativet og De Radikale Venstre og dels den valgdeltagelse, der er ved regionsrådsvalget. Kan man rykke ved den deltagelse og få flere til at stemme, så kan det ændre billedet markant. Og det er absolut muligt, så det er det, vi går efter.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
3
Måling: Vælgerne vrager Venstre på grund af Carl Holst

Måling: Vælgerne vrager Venstre på grund af Carl Holst

Forsker: Trælse sager kan øge interesse for valget

Forsker: Trælse sager kan øge interesse for valget

Carl Holst vil spøge under hele valgkampen

Carl Holst vil spøge under hele valgkampen