Socialdemokraterne ser hul i terrorloven


Socialdemokraterne ser hul i terrorloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraterne åbner for at stramme lovgivningen, så tilknytning til terrornetværk kan føre til udvisning, selvom der ikke forelægger en konkret terrorplan.

Sagen om den 28-årige somalier, der angreb Muhammedtegneren Kurt Westergaard, får nu Socialdemokraterne til at advare mod et muligt hul i lovgivningen.

Det sker efter, at chefen for Politiets Efterretningstjeneste (PET), Jakob Scharf, i en pressemeddelelse slår fast, at efterretningstjenesten ikke havde grundlag for at anholde og udvise ham, selvom han havde "tætte relationer" til terrororganisationer.

- Det understreger, at der er behov for at se på, om man kan og skal ændre reglerne. Det er selvfølgelig klart, at man skal have noget konkret at gå til en dommer med, for at man kan udvise folk, men måske skal man bløde lidt op, så man ikke behøver at kunne bevise en konkret plan om terror. At man i stedet ved at kunne dokumentere, at folk for eksempel tager på træningstur i Yemen, kan sige, at nu er det nok. Vi behøver ikke at vente på at finde ud af, hvad planen er, siger Socialdemokraternes retsordfører, Karen Hækkerup.

Samtidig kritiserer hun kraftigt integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs (V) håndtering af sagen.

- Når PET kan sige, at de har viden om og kendskab til, at han er i færd med at uddanne sig til at være terrorist, er der så ikke et hul i lovgivningen, som ikke er i orden, og som det er meget amatøragtigt, at vores integrationsminister i den grad skøjter rundt i, siger Karen Hækkerup.

Socialdemokraterne ser hul i terrorloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce