Socialdemokrater tvivler på succes for ny Labour-leder


Socialdemokrater tvivler på succes for ny Labour-leder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Old school" og med en politik som i 1970'erne. Sådan beskriver Nicolai Wammen britisk søsterpartis nye leder

Det er formentlig slut med, at det britiske søsterparti Labour danner forbillede for de danske socialdemokrater. Det vurderer politisk ordfører Nicolai Wammen, efter at Labour lørdag har valgt Jeremy Corbyn som leder.

Hvor tidligere premierminister Tony Blair og hans efterfølger, Gordon Brown, stod for en politisk linje, der blev betegnet som "New Labour", så står Corbyn ifølge Nicolai Wammen for "old school" Labour.

- Corbyns politiske holdninger minder meget om dem, som Labour havde i 1970'erne. Det er nationalisering af infrastruktur, og det er skattestigninger, siger Nicolai Wammen.

- Jeremy Corbyn er en meget venstreorienteret socialdemokrat. Han er den mest venstreorienterede leder, Labour har haft i sin nyere historie.

Nicolai Wammen forudser, at Labour får særdeles svært ved at genvinde regeringsmagten med Corbyn i spidsen. Han vil dog ikke gå så langt som til at sige, at det vil være bedre for Storbritannien at fortsætte med en konservativ regering.

- Nu er Labour meget andet end Corbyn, og Labour er vores søsterparti, så vi ønsker dem altid det bedste. Men jeg tror realistisk set, at det bliver meget vanskeligt for dem at genvinde regeringsmagten med det politiske program, de har, siger Wammen.

Hans analyse er, at det i høj grad var vælgernes manglende tillid til den tidligere Labour-leder Ed Milibands økonomiske politik, der betød, at Labour tabte det seneste britiske parlamentsvalg.

- Det bliver ikke nemmere for Corbyn at overbevise briterne om, at han er bedre på den konto, vurderer Wammen.

- Jeg håber fortsat alt det bedste for Labour, men det bliver en kæmpe udfordring at overbevise briterne om, at de skal betro Labour regeringsansvaret med ham som leder.

Socialdemokrater tvivler på succes for ny Labour-leder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce