Social-demokrater alarmeret over udliciteringshåb


Social-demokrater alarmeret over udliciteringshåb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Private firmaers håb om, at kommunalreformen medfører langt mere udlicitering af offentlige opgaver dokumenterer for Socialdemokraterne, at regeringen i forhandlingerne om kommunalreformen var mere optaget af at få erhvervslivet ind på det offentliges område end af at få en ordentlig reform for borgerne.

Det siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Frank Jensen.

Han kalder det alarmerende, at private firmaer som ISS og Falck i fredagens Berlingske Tidende forudser en voldsom stigning i udliciteringen af kommunale opgaver som konsekvens af strukturreformens kommunesammenlægninger.

ISS spår ifølge avisen, at private firmaer vil stå for dobbelt så mange offentlige opgaver som i dag, når kommunalreformen stræder i kraft i 2007.

- Det vidner om, at udlicitering og privatisering var regeringens ideologiske mål for kommunalreformen. Ikke at få de økonomiske rammer på plads for løsningen af de offentlige opgaver. Og det forklarer den hovedkuldse måde, som regeringen har forhandlet på uden et velgennemarbejdet og seriøst oplæg, siger Frank Jensen.

Han påpeger, at beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) udtalte i pinsen, at et formål var at skabe større kommuner, så private kunne få et bedre forretningsgrundlag at byde ind på.

Erhvervslivet har klaget over, at opgaverne i de mange småkommuner var for små til at være rentable for private firmaer.

Socialdemokraterne er også foruroligede over, at ISS er parat til at gå ind på områder som botilbud for handicappede. Et område hvor Socialdemokraterne i strukturforhandlinger kæmpede for at bevare en regionalrolle af frygt for, at selv de nye storkommuner ikke kan løfte opgaver for særligt udsatte grupper.

Frank Jensen siger, at det ikke er en udvikling, som Socialdemokraterne vil være med til. Socialdemokraterne og De Radikale droppede forhandlingerne med VK og Dansk Folkeparti med henvisning til, at de to oppositionspartier ikke kunne få forelagt beregninger over, hvordan de fremtidige kommuners økonomi vil være med de mange nye opgaver, som de får tilført fra amterne.

- Markedsgørelsen af den offentlige service var regeringens mål. Vi gik fra forhandlingerne, fordi vi fandt ud af, at regeringen ikke havde det seriøse formål at få en ordentlig offentlig service til borgerne til at hænge sammen, siger Frank Jensen.

Social-demokrater alarmeret over udliciteringshåb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce