Et kraftigt snevejr er på vej over Fyn, og fredag morgen vågner fynboerne til sne i op mod otte centimeters højde. For de tidlige morgentrafikanter kan det betyde snefygninger og isglatte veje.

Snevejret er på vej over Fyn, og inden det forsvinder, giver det først trafikale problemer fredag morgen.

Sent torsdag aften begynder sneen at falde, forudser vagtchef ved DMI, Frank Nielsen, og frem til fredag morgen vil der falde op mod otte centimeter sne.

Da natten og de tidligste morgentimer fredag vil være blæsende, betyder det snefygninger flere steder på Fyn.

- Vi skal hen mod midnat, før det rigtig batter, og herefter vil det sne ganske kraftigt, indtil det værste er overstået omkring klokken 6, fortæller Frank Nielsen.

- Dem, der møder tidligst, kan stå op til noget grimt noget, spår vagtchefen.

Dog forventes det, at vejene er rimelig farbare ved otte-tiden fredag morgen.

Storebæltsbroen fraråder indtil klokken 7 kørsel med vindfølsomme køretøjer.

Snevejret fortsætter fredag

Fredag morgen og formiddag vil sneen stadig dale fra himlen, men det bliver ikke nær så blæsende. Dog er der stor forskel på, om man opholder sig på Langelands sydspids eller Nordfyn.

- På sydspidsen af Langeland vil man opleve hård vind til kuling fra sydvest med dagtemperaturer op mod tre varme grader og regn og slud, mens længere oppe på Fyn vil det sne i næsten vindstille vejr, fortæller Frank Nielsen.

En kort fornøjelse

Allerede fredag aften klarer vejret op og mildere luft strømmer ind over Danmark, og derfor bliver sneen ikke liggende så længe.

Det vil sandsynligvis regne allerede natten til lørdag, og selvom flere fynboer lørdag morgen atter vil stå op til snevejr, smelter det allerede i løbet af dagen.

Snemanden skal derfor bygges og kælken findes frem, inden sneen er helt væk mandag.

  • Mie

    Af:

    Siden april 2016 har jeg jeg lavet avis og digitalt indhold til Ugeavisen Odenses læsere. Inden da sad jeg som jourhavende på Fyens.dk med flere års erfaring. Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet, og i 2016 afsluttede jeg min kandidat i digital journalistik. Jeg har boet på Fyn siden 2010, og det er endnu ikke lykkedes mig at snyde en fynbo til at tro, jeg er fra herfra.

Mere om emnet

Se alle
2
DMI: Snestormen er afblæst

DMI: Snestormen er afblæst

Efter snevejr: - Folk har været fornuftige

Efter snevejr: - Folk har været fornuftige

Snevejret stopper den sibiriske kulde