Snestormen tager til i Nordjylland, og vejret betyder nu, at politiet advarer bilister mod at køre ud. Passagererne må se forgæves busserne, som ikke kører.
Vejrsituationen er nu så farlig i Nordjylland, at politiet fraråder al unødvendig udkørsel i stort set hele Nordjylland. Også busserne holder nu stille i landsdelen.

Snestormen, som har hærget Vest- og Nordjylland, har hele dagen skabt problemer for et stort antal bilister.

Klokken 19.30 tirsdag aften var Falck nået op på i alt 2800 assistancer i løbet af dagen. 1012 af dem var i Midt- og Nordjylland, hvor mange var kørt fast i sneen.

På trods af de vanskelige vejrbetingelser er der ingen meldinger om alvorlige trafikulykker.

- Overordnet må vi sige, at danskerne kører rigtig pænt. Det skyldes måske, at det ikke er så længe siden, vi sidst havde snevejr, siger pressechef hos Falck Mikkel Andreas Beck.

I hele landet har Falck hjulpet flere, som har problemer med at starte bilen. Det har været nødvendigt at indkalde ekstra mandskab til at betjene både vagtcentraler og Falckbiler, oplyser Mikkel Andreas Beck.

Buspassagerer i Nordjylland er også løbet ind i problemer. Tirsdag aften stoppede Nordjyllands Trafikselskab kørslen.

- Vi hører både fra chauffører og vognmænd, at det simpelthen er umuligt at komme frem derude. Samtidig har telefonerne kimet hele dagen med kunder, der har måttet vente forgæves på en bus i sneen. Da vores drift på er så reduceret, som den er, kan det simpelthen ikke lade sig gøre at køre bus i Aalborg og en stor del af Nordjylland, fortæller NT's kundechef Nicolai Sørensen i en pressemeddelelse.

Selskabet vurderer, at det er tvivlsomt, om busserne kommer på gaden fra morgenstunden onsdag i de berørte områder.

Mere om emnet

Se alle
Falck måtte hjælpe fødende gennem sneen

Falck måtte hjælpe fødende gennem sneen

Sneproblemer breder sig til Midtjylland

Sneproblemer breder sig til Midtjylland

Sne rydder nordjyske busser fra vejene