Sne, tøvejr og frost giver ubehagelige trafikforhold

Nordjyderne får mest sne i de kommende dage, men vejene i hele landet kan blive glatte, fordi tøvejr afløser frosten - og derefter kommer frosten igen.
Foto: Hans Østergaard

Sne, tøvejr og frost giver ubehagelige trafikforhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordjyderne får mest bøvl med sne. Men i resten af landet vil vejene være glatte i den kommende tid, hvor frost og tøvejr vil skiftes.

Særligt nordjyderne går nogle slemme snedage i møde. Nord for Limfjorden bliver både torsdag og lørdag hårde, mens resten af landet slipper billigere, varsler Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Det bliver rigtigt ubehageligt for trafikken, siger vagtchef Thyge Rasmussen, DMI.

Torsdag falder der i det meste af landet fra morgenstunden op til fem centimeter sne, men i Nordjylland op til det dobbelte. Her vil blæst østfra give snefygning. Og det vil lukke veje flere steder nord for Limfjorden, mens bilisterne alle andre steder slipper med glatte veje.

Sneen starter sydfra og bliver fulgt op af mildere temperaturer med lidt tøvejr på op til et par graders varme for at blive afløst af frost igen.

- Det bliver en lidt ubehagelig cocktail, fordi det vil give glatte veje, konstaterer Thyge Rasmussen.

Fredag kommer der igen sydfra lidt mindre nedbør og mest som slud eller regn. Syd for Limfjorden og i resten af landet falder det ikke i større mængder. Men igen må nordjyderne holde for med mellem 5 og 10 centimeter sne.

For lørdagens vejr er DMI lidt på glatis med prognoserne. Hidtil har de tydet først på meget sne i hele landet, og så ingen sne. Lige nu ser det ud til, at kun nordjyderne igen får en ordentlig omgang.

Vejrliget skyldes, at vinde kommer op fra det varmere syd og tørner sammen med koldere luft over den nedfrosne skandinaviske halvø, så der falder sne.

- Det er et slagsmål, der typisk vil udspille sig over Nordjylland, oplyser Thyge Rasmussen på baggrund af DMI's erfaring.

Sne, tøvejr og frost giver ubehagelige trafikforhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce