Snævert flertal lukker Libyen-strid i EL


Snævert flertal lukker Libyen-strid i EL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslistens årsmøde siger god for partiets beslutning om oprindeligt at støtte FN's militære Libyen-aktion.

Det var den rigtige beslutning, da Enhedslisten oprindelig støttede FN's militære aktion i Libyen. Det fastslog Enhedslistens årsmøde ved en afstemning lørdag, i Korsgadehallen på Nørrebro.

Mens 149 af årsmødedeltagerne stemte for hovedbestyrelsens beslutning i marts, så stemte 136 for en udtalelse som mente, at det var forkert at gå med i krigen. Ni undlod at stemme.

Forud var gået en over to timer lang, ophidset debat. Debatten afslørede, at krigsdeltagelsen er en af de "mest vidtgående beslutninger" i Enhedslistens historie, som flere årsmødedeltagerne udtrykte det. Debatten har givet "sår på sjælen" langt ind i det pacifistiske parti, blev det sagt.

Et flertal i Enhedslistens hovedbestyrelse - og efterfølgende folketingsgruppen - stemte oprindeligt den 18. marts for Danmarks deltagelse i krigen for blot at trække støtten igen den 29. marts.

Årsag: Nato beskyttede ikke længere kun civile men var blevet en del af borgerkrigen i Libyen.

Folketingskandidat Pernille Skipper forsvarer i dag - på vegne af flertallet i hovedbestyrelsen - beslutningen med henvisning til, at der ikke var noget alternativ.

- Vi kan ikke vide, hvad der ville være sket. Ville der være sket overgreb på civilbefolkningen, hvis Muammar Gaddafi var gået ind i Benghazi? Vi har ingen krystalkugle. Men på det tidspunkt mente vi ikke, at der var andet som kunne stoppe Muammar Gaddafis angreb, siger Pernille Skipper.

- Det er modigt at tro, at Muammar Gaddafi ikke var på vej til at begå en massakre. Men hvis han ikke var, så var det en forkert beslutning, siger udenrigsordfører Frank Aaen.

Til gengæld kalder Enhedslistens tidligere udenrigsordfører, Rune Lund, på vegne af mindretallet i hovedbestyrelsen, frygten for et folkemord for "stærkt overdrevet og overdramatiseret".

- Krigen kan nemt ende med at koste flere civile ofre end dem man ville beskytte, siger Rune Lund.

Snævert flertal lukker Libyen-strid i EL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce