Smykker er fyldt med ulovlig bly


Smykker er fyldt med ulovlig bly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvert femte smykke indeholder ulovlige mængder af bly. Miljøstyrelsen udsteder salgsforbud mod 24 smykker. Undlad af sove med smykker og tag dem ikke i munden.

Armbånd, halskæder og ringe kan andet end at pynte. Næsten hver femte smykke indeholder ulovlige mængder af bly, der kan være skadeligt for helbredet.

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion har i alt undersøgt 114 smykker og 24 af dem, eller knap hvert femte, indeholder det miljøfarlige tungmetal bly.

- Det er ikke godt nok, at knap hvert femte smykke igen indeholder ulovligt bly, siger Birte Børglum, der er leder af Kemikalieinspektionen.

I to af smykkerne var indholdet så højt, at det kan udgøre en decideret sundhedsfare. Der er nu udstedt salgsforbud for samtlige af de ulovlige smykker.

Det er anden gang, at smykkestativerne i supermarkeder, tøjforretninger og guldsmedebutikker kontrolleres. Sidste gang var den også gal med cirka 20 procent af smykkerne.

Ovenikøbet er fem af importørerne gengangere, som også fik et salgsforbud i 2008.

- Derfor vil vi overveje at politianmelde ved gentagelsestilfælde, siger Birte Børglum.

Da det er umuligt at se, om smykker overskrider grænserne for indholdet af bly, anbefaler styrelsen smykkebærere at følge tre råd:

1. Tag ikke smykker i munden

2. Undlad at sove med smykker på

3. Dyrk ikke sport med smykker på

Smykker er fyldt med ulovlig bly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce