Smuglede 230 kilo hash: Flere års fængsel til nordfynsk kvinde og rumænsk ægtepar

Mellem et år og otte måneder og to et halvt års fængsel blev de involverede i en nordfynsk hashsag dømt til torsdag ved retten i Odense. Arkivfoto: Michael Bager

Smuglede 230 kilo hash: Flere års fængsel til nordfynsk kvinde og rumænsk ægtepar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag formiddag faldt der dom i sagen om smugling af 230 kg hash til Danmark. En nordfynsk kvinde skal to et halvt år i fængsel, mens et rumænsk ægtepar er dømt til fængsel og udvisning.

En kvinde fra Nordfyn og et rumænsk ægtepar skal mellem et år og otte måneder og to et halvt år i fængsel, og det rumænske par udvises af Danmark.

Sådan lød straffene fra en enig domsmandsret ved Retten i Odense, da parret og kvinden torsdag formiddag blev kendt skyldige i at have smuglet 230 kg hash til Danmark og at have opbevaret det med henblik på videreoverdragelse.

Efter 15 minutters betænkningstid vendte parret, 48-årige Florin Ghengheos og 41-årige Monica-Sabina Gheongheos, tilbage til retslokalet med deres forsvarere og tog imod deres domme.

Den nordfynske kvinde, 59-årige Bente Inge-Lise Brammer, som under sagen har taget navneforandring til Shakya Pil, udbad sig sammen med sin forsvarer betænkningstid.

Også anklageren vil nu overveje, om der skal ankes. Straffene blev kortere end de op til tre et halvt års fængsel, som var krævet.

- Nu vil vi læse dommen på skrift, og derefter tager vi stilling, sagde anklager Signe Gråkjær Petersen til avisen.

Tippet af svensk politi

Sagen tog sit udgangspunkt, da svensk politi i forbindelse med en anden sag havde opdaget mystisk trafik til og fra den danske kvindes afsidesliggende gård på Nordfyn.

Svenskerne tippede dansk politi, og fra den 15. juli sidste år begyndte Efterforskning Øst at overvåge først vejen ned til gården, siden gårdens indgang.

Ad tre omgange dokumenterede overvågningen, hvordan det rumænske par kom kørende med hash til gården, skjult i et hemmeligt bagagerum i parrets bil.

Den 16. august lavede politiet en hemmelig ransagning, hvor man konstaterede store hashmængder, men man lod smuglingen køre videre.

Da en ny forsendelse kom ind 3. september slog Fyns Politi til og anholdt de tre nu dømte personer. De har siddet varetægtsfængslet siden grundlovsforhøret 4. september.

Udvist for bestandigt

59-årige Bente Inge-Lise Brammer (nu Shakya Pil, red.), hvis gård blev brugt som hashlager, blev i retten torsdag dømt til to et halvt års fængsel for medvirken til smugling. Hun får desuden konfiskeret 100.000 danske kroner, som retten mener, hun har tjent på aktiviteten.

Både den rumænske mand og kvinde er dømt til fængsel og udvisning for bestandigt, dog med forskellige straflængder.

48-årige Florin Gheongheos skal to et halvt år i fængsel og får konfiskeret henholdsvis 100.000 danske og 100.000 norske kroner samt sin Dacia Duster, som blev brugt til smuglingen. 41-årige Monica-Sabina Gheongheos skal et år og otte måneder i fængsel.

- Monica-Sabina har haft en underordnet rolle. Hun har deltaget, ingen tvivl om det, men det er trods alt Florin, der fører ordet, og det er hans bil, der bruges, og den er ombygget til at smugle hash med, sagde dommer Karin Bøgh Pedersen om den 10 måneder kortere straf til den rumænske kvinde.

De oprindelige anklager lød på 323,7 kg hash, men mængden er i løbet af sagen nedjusteret til 300 kg, da en del af hashen, som blev fundet ved ransagningen 3. september kunne have stammet fra tidligere leverancer.

I den endelige dom blev mængden korrigeret igen til 230 kg. Retten kunne ikke være sikker på, at de mængder, der var set på overvågningen blive båret ind på gården, tilsvarede, hvad politiet havde vejet og regnet sig frem til.

Fyens Stiftstidende bringer navne på personer, som er dømt til mere end et års ubetinget fængsel. Derfor fremgår navnene på de dømte personer af artiklen.

Smuglede 230 kilo hash: Flere års fængsel til nordfynsk kvinde og rumænsk ægtepar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce