Sms'er presser biblioteksbøder i vejret


Sms'er presser biblioteksbøder i vejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er godt for dig, men dyrt for bibliotekerne. Bibliotekerne mister bødepenge på sms'er og e-mails til lånerne. Derfor sætter flere biblioteker taksterne op.

Det koster bibliotekerne dyrt at sende sms'er og e-mails til lånerne.

Vi er nemlig blevet meget bedre til at aflevere bøger til tiden, efter at bibliotekerne er begyndt at minde om, at afleveringsfristen nærmer sig.

Og derfor har flere biblioteker i Region Hovedstaden sat bødetaksterne op her til nytår.

- Vi er nødt til at hæve gebyret, for at vores service ikke skal blive mindre for alle borgere, fortæller bibliotekschef hos Københavns Biblioteker, Jens Ingemann til P4 København.

Københavns Biblioteker har mistet én million kroner i bødetakster om året siden 2006, hvor sms-servicen blev indført.

Så hvis en voksen for eksempel afleverer sin bog mellem 15 og 21 dage for sent, koster det nu 100 kroner i stedet for 80.

Fredensborg Bibliotekerne har også sat prisen op. Her har man mistet en indtægt på 100.000 kroner, siden man indførte sms og e-mailtjenesten for et år siden.

- Når man får varslet, synes jeg bedre, det kan forsvares, at det er dyrere ikke at aflevere bøgerne, siger bibliotekschef Lise Kann.

Hos Fredensborg Bibliotekerne koster det nu en voksen 80 kroner at aflevere en bog imellem otte og 21 dage for sent i stedet for 50 kroner.

Ingen af bibliotekerne har sat bødetaksterne op for børn.

Sms'er presser biblioteksbøder i vejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce