Smittet dansker tilbydes isolation


Smittet dansker tilbydes isolation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den yngre kvinde, der i dag blev det første danske offer for H1N1, er blevet tilbudt isolation. Det skyldes dog, at kvinden frygter belejring af pressen.

Det synes måske bagvendt, men Danmarks første offer for H1N1, bedre kendt som svineinfluenza, er nu blevet tilbudt isolation. Det skyldes ikke frygten for smittefare, men kvindens frygt for at hun bliver overrendt af pressen og mister sin anonymitet, oplyser ledende overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital, Jens Ole Nielsen:

- Jeg vil ikke udtale mig om, hvor hun er nu. Men hun er et sted, hvor hun er trygt isoleret, og det kan enten være hjemme eller på hospitalet. Hun vil frygtelig gerne beholde sin anonymitet, og hun vidste, hvor stor opmærksomhed det her ville skabe. Derfor har hun fået muligheden for isolation, men det skyldes ikke sygdommen men derimod opmærksomheden, siger Jens Ole Nielsen.

Han fortæller videre, at den unge kvinde blev kørt hjem fra Hvidovre Hospital i en ambulance onsdag aften, efter hun havde været under observation i to timer. Selvom der var mistanke om H1N1, så er det ifølge overlægen helt i overensstemmelse med pandemiplanen at sende potentielt smittede patienter hjem. Det beror på en medicinsk vurdering.

- Er man så syg, at det kræver behandlin skal man indlægges i isolation. Hvis man har almindelige influenzasymptomer, kan man sagtens isoleres hjemme. Den pågældende patient var ikke syg, hun var faktisk ved at være rask. Derfor fandt vi ingen anledning til at holde hende isoleret på hospitalet, uddyber Jens Ole Nielsen.

Smittet dansker tilbydes isolation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce