Natten til torsdag blev en 74-årig kvinde udsat for et voldsomt hjemmerøveri på Tjørnehaven i Odense NØ. Da røveren stak af, sagde han undskyld.

Lige over midnat smed en ukendt gerningsmand en sten gennem ruden i en bolig på Tjørnehaven i det nordøstlige Odense, hvor en 74-årig kvinde sad og blundede i sin lænestol.

Herefter trængte manden ind gennem ruden, og der opstod håndgemæng mellem de to. Kvinden blev i tumulten skubbet bagover og ind i et vitrineskab, som splintrede.

Med sig fra gerningsstedet fik gerningsmanden kvindens håndtaske. Håndtasken er rød med hvid skrift og indeholdt en gul pung, en sort pung, et mindre kontantbeløb og en kalender. Det oplyser vagtchef ved Fyns Politi Kim Munksgaard.

- Han løber fra stedet, men har dog så meget pli, at han siger undskyld på vej ud ad døren, fortæller Kim Munksgaard.

Heldigvis hørte kvinden i nabohuset ruden splintre, og hun fik hurtigt alarmeret politiet.

Gerningsmanden beskrives som mellem 18 og 25 år, omkring 175 centimeter høj og dansk af udseende. Han var iført sorte bukser og en sort jakke med hætte, som var trukket halvt op om hovedet, så den dækkede halvdelen af hans hoved.

Den 74-årige kvinde slap fra røveriet med mindre skader i form af rifter fra de glasskår, hun væltede ned i.

Fyns Politi hører gerne fra vidner eller andre, som måtte have oplysninger i forbindelse med hjemmerøveriet, på telefon 114.

  • Af: