Region Syddanmark skiller sig af med den udskældte totalrådgiver på planlægningen af kommende supersygehus udfases allerede næste år - fire år før sygehuset står færdig

Medic OUH, der er totalrådgiver for Region Syddanmark på opførelsen af supersygehuset Nyt OUH, står til en fyring efter talrige forsinkelser og store budgetoverskridelser. Projektdirektør for Nyt OUH, Niels Nørgaard Pedersen, bekræfter, at samarbejdet med totalrådgiveren, der består af arkitekt- og ingeniørvirksomheder, udfases i 2018 i forbindelse med, at kæmpebyggeriet udbydes som totalentreprise.

- Vi forhandler om, hvordan det skal foregå, så det kan jeg ikke komme nærmere ind på. Men det er naturligt ikke at have både en totalentreprenør og en totalrådgiver, og derfor har det ligget i kortene, at vi skal finde formen på at udfase samarbejdet med Medic OUH, siger han.

Ifølge projektdirektøren handler samarbejdets ophør ikke om utilfredshed. Men det kan ikke læses på andre måder, mener professor og sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen fra SDU, som har et indgående kendskab til Nyt OUH-projektet.

- Det er den eneste måde, du kan tolke det på. Beslutningen er selvfølgelig udtryk for, at man ikke har fundet totalrådgiveren tilfredsstillende, siger han med henvisning til de flere tilfælde, hvor Medic OUH ikke har evnet at levere forslag, som har holdt sig indenfor byggeriets økonomiske ramme på 6,3 mia. kroner.

Medic OUH skulle efter planen have haft 10-15 procent af byggesummen, svarende til 630-945 millioner kroner. Niels Nørgaard Pedersen vil ikke gå ind i, hvad udfasningen betyder for totalrådgiverens honorar, men vil dog godt afsløre, at det ikke bliver det samme.

Forhandlingerne om udfasningen af samarbejdet er løbet over noget tid. Ifølge projektdirektøren er partnerne "enige om mange ting, men har nogle hjørner, vi også skal omkring i de kommende dage og uger".

Nyt OUH står efter planen klar til patienter i 2022.

Avisen har uden held forsøgt at træffe bestyrelsesformand i Medic OUH, Brian Thyregård Andreasen, for en kommentar.

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.

Mere om emnet

Se alle
4
Nyt OUH: Aftale sikrer arbejde til cirka 100 lærlinge og praktikanter

Nyt OUH: Aftale sikrer arbejde til cirka 100 lærlinge og praktikanter

23
Kan ikke byde: Nyt OUH er for stor for fynske firmaer

Kan ikke byde: Nyt OUH er for stor for fynske firmaer

4
Byggeformand ærgrer sig: Sygehusledelse har ikke lyttet

Byggeformand ærgrer sig: Sygehusledelse har ikke lyttet