Fyens Stiftstidende kaster sig ud i æteren med en podcast-serie med overskriften "Historier vi aldrig glemmer". Det hører sig til i et moderne mediehus at eksperimentere med andre medier end det skrevne ord, der har været avisens varemærke i 247 år.

Fremover kan du ikke blot læse gode historier her i avisen, men også lytte til dem. Vi er nemlig på Fyens Stiftstidende som noget nyt begyndt at lave fortællinger på lyd.

Podcast hedder den slags, og dem kan du allerede lytte til på Fyens.dk/podcast.

- Fyens Stiftstidende er mere end en avis. Vi har i flere år været et mediehus, der arrangerer møder, hvor vi møder læsere til live, vi udgiver lige nu en samling historiebøger, og selvfølgelig skal vi også lave podcast, siger Poul Kjærgaard, chefredaktør på Fyens Stiftstidende.

Sådan lytter du til podcast

Du kan lytte til vores podcast på fyens.dk/podcast.Har du en Iphone kan du hente Apples podcast-app i Itunes.

I Itunes skal du skrive "Historier vi aldrig glemmer" i søgefeltet.

Du kan også vælge at abonnere på podcasten, så nye afsnit automatisk bliver overført, når de udkommer.

Hvis du har nogen spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på podcast@jfmedier.dk.

I den første serie, avisen udgiver som podcast, er vi en tur i arkiverne. Vi har bedt en lille håndfuld af avisens egne journalister fortælle om en af de historier, de har dækket i deres karriere, som var ud over det sædvanlige. En af de historier, der overraskede, skabte en vis form for frygt eller trængte ind under det panser, man som eksempelvis som krimiredaktør er nødt til at tage på, når man dækker mordsager eller anden voldsom kriminalitet.

Det er fortællinger, der tager dig med journalisterne på arbejde.

- Helt ubeskedent har vi altså valgt at lade de første fortællinger handle om os selv, fordi vi tror på, at de fortællinger kan noget særligt. Lydfortællinger kan i det hele taget formidle følelser og stemninger på en anderledes måde, end det vi kan på papiret, siger Poul Kjærgaard.

Fra politik til sport

Egentlig har du et stykke tid kunne lytte til et par af avisens magasiner, der også udkommer som video på Fyens.dk og på Facebook. Hvis du for eksempel er interesseret i politik og vil have mere end hverdagens hurtige nyheder, så tag høretelefonerne på og fordyb dig med Elisabet Svane & Troels Mylenberg i deres podcast-magasin. Har du mere trang til at vide mere om fodbold med et fynsk islæt, så lyt med, når avisens sportsjournalister Niels Abildtrup & Leif Rasmussen i "#sportfyn" udlægger teksten, som den ser ud i fodbold lige nu.

I bagkataloget har vi også fortællinger som "Kaninjagten" om graffiti i Odense, og historien "Bag om blokken", der handler om boligområdet Skovparken i Svendborg.

Om der kommer flere serier i nærmeste fremtid, kan chefredaktøren på Fyens Stiftstidende ikke love:

- Vi skal se på, hvordan de første bliver modtaget, før vi kan love, at der kommer mange flere podcast fra Fyens Stiftstidende, siger han.

Du kan lytte til avisens podcasts på fyens.dk/podcast eller i Itunes. God fornøjelse!

  • Jørgensen_Kristina_Lund_(2015)_15

    Af:

    Jeg har siden 2012 været uddannelsespolitisk journalist på Samfundsredaktionen med ansvar for at dække for uddannelse og dannelse af vores børn. Fra vuggestue til de højere læreranstalter. Jeg har været på Fyens Stiftstidende siden 2005 og har tidligere skrevet for weekendredaktionen, erhverv, web, og tillæg. Jeg bor i Odense og har tre børn.

Mere om emnet

Se alle
5
Historier vi aldrig glemmer: Miraklet i Madrid

Historier vi aldrig glemmer: Miraklet i Madrid

Historier vi aldrig glemmer: Da Nadia og Amir døde

Historier vi aldrig glemmer: Da Nadia og Amir døde

1
Historier vi aldrig glemmer: Bøssegangsterne

Historier vi aldrig glemmer: Bøssegangsterne