Skuffende: Ingen Michelin-stjerner til Fyn trods invitation til Odense-restaurant

Restaurant The Balcony i Odense fik ingen Michelinstjerner, selvom de var inviteret med til uddelingen på Københavns Rådhus.

Skuffende: Ingen Michelin-stjerner til Fyn trods invitation til Odense-restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom restaurant Balcony fra Odense var inviteret med til uddelingen af Michelinstjerner i København, fik hverken denne restaurant eller andre fynske restauranter en Michelinstjerne.

Heller ikke i år blev der uddelt Michelin-stjerner til Fyn.

Forventningen var ellers særligt høj i år, da restaurant The Balcony i Odense var inviteret med til uddelingen, der foregik mandag klokken 17 på Københavns Rådhus.

Danmark har dog fået to nye restauranter i Michelinguiden for de nordiske lande. De går til Jordnær i Gentofte og MeMu i Vejle får en stjerne for første gang.

Desuden får Kadeau Copenhagen to michelinstjerner ved årets uddeling. Restauranten havde i forvejen en stjerne ligesom sin søsterrestaurant på Bornholm.

I forvejen har AOC i København og Henne Kirkeby Kro på den jyske vestkyst to stjerner. Og dem får de lov til at beholde.

Den eneste trestjernede restaurant i Danmark, Geranium, får ligeledes lov til at beholde alle sine stjerner.

Dermed har Danmark nu 26 restauranter i guiden, når man tæller Koks på Færøerne med. Samlet set kan Danmark bryste sig af 31 michelinstjerner.

Den Røde Cottage i Klampenborg fik en stjerne sidste år, men er ikke med i dette års guide, da restauranten er lukket.

Tre stjerner til Sverige

En nordisk restaurant er gået fra to til tre stjerner i år. Det blev ikke en dansk restaurant, men derimod Frantzén i Stockholm, som får de eftertragtede tre stjerner.

Det er første gang en svensk restaurant modtager denne hæder.

Ser man på antallet af stjerner har Sverige overhalet Danmark. Svenskerne har 32 stjerner, mens Danmark altså kun har 31.

Michelin uddeler foruden stjerner også Bib Gourmand, som er en anerkendelse til de restauranter, der leverer god kvalitet til en god pris.

Den er i år gået til yderligere to danske restauranter, nemlig PMY og Musling Bistro i København.

Michelinguiden opstod i Frankrig i år 1900 som en anbefaling af gode spisesteder. Guiden nævner tusindvis af restauranter, hvoraf de bedste tildeles en, to eller tre stjerner.

De senere år er guiden nået ud til så mange lande, at man har valgt at dele den op i forskellige udgivelser. De danske michelinrestauranter optræder derfor i Michelinguiden for de nordiske lande.

Skuffende: Ingen Michelin-stjerner til Fyn trods invitation til Odense-restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce