Hverken Astralis eller North nåede videre fra gruppespillet i den store e-sports-turnering ESL Pro League Finals i Odense.

Mange danske fans af computerspillet Counter Strike: Global Offense (CS: GO) havde formentlig glædet sig til at se de bedste danske hold i aktion i Odense i weekenden.

I givet fald bliver de slemt skuffede. Både Astralis og North er nemlig ude af e-sports-turneringen ESL Pro League Finals inden de afgørende kampe.

Astralis, der ligger nummer tre på verdensranglisten, var inden turneringen svækket af sygdom hos fynske Nicolai "dev1ce" Reedtz.

I stedet var norske Ruben "Rubino" Villarreal indkaldt som reserve, men han kunne ikke forhindre fire nederlag af fem mulige i indledende runde. Det blev til en femteplads i gruppespillet, hvor kun de tre bedste hold gik videre.

Meget bedre gik det ikke for verdens nummer fem, North, som er et rent dansk hold med base i København.

Her blev det også kun til en enkelt sejr i indledende runde og en sidsteplads i gruppespillet.

Weekendens slutkampe bliver dog ikke helt uden dansk deltagelse.

Den tidligere North-spiller Emil "Magisk" Reif er sammen med Optic Gaming klar til fredagens kvartfinaler.

Og Finn "karrigan" Andersen og Faze Clan har i kraft af en førsteplads i gruppespillet kvalificeret sig direkte til semifinalerne lørdag.

Slutkampene i Odense afvikles i Sparekassen Fyn Arena, der kan rumme 5000 tilskuere. Sideløbende afholdes i weekenden en computerspilsmesse i Odense Congress Center, der er nabo til arenaen.

ESL Pro League Finals er den anden store e-sports-event, der afvikles i Danmark inden for 14 dage.

For to uger siden blev Blast Pro Series afviklet foran 12.000 tilskuere i Royal arena i København. Her nåede Astralis finalen, men tabte til brasilianske SK.

Mere om emnet

Se alle
Se med live: Semifinaler i ESL Pro League fra Odense

Se med live: Semifinaler i ESL Pro League fra Odense

E-sport: Sej kvinde i en mandeverden

E-sport: Sej kvinde i en mandeverden

1
E-sport: Selvlysende læskedrik og dødbringende våben

E-sport: Selvlysende læskedrik og dødbringende våben