Det er præcis ét år siden, at en fængselsbetjent blev skudt i benet foran Nyborg Fængsel. Nævninge-retssagen mod to bandemedlemmer kører over 10 dage i september.

For præcis ét år siden blev en fængselsbetjent skudt i benet af to skarpe skud foran Nyborg Fængsel. Nu er retssagen på vej.

De to bandemedlemmer fra henholdsvis Black Army og Loyal To Familia er begge tiltalt ved Retten i Svendborg for vold af særlig farlig karakter under særdeles skærpende omstændigheder ved den 12. juli 2016 om aftenen at have beordret fængselsbetjenten til at lægge sig ned foran Nyborg Fængsel, hvorefter der blev affyret to skarpe skud med en 9 millimeter pistol, der ramte betjentens ben.

Begge har i mange måneder siddet varetægtsfængslet, og kommer også til det frem til retssagens start, som er den 4. september. Der er lagt op til en retssag under medvirken af nævninge.

Ifølge anklager Kirsten Flummer, anklagemyndigheden ved Fyns Politi, er der afsat 10 retsdage til sagen, som slutter den 28. september - om alt går vel.

De to er ikke alene tiltalt for at have skudt fængselsbetjenten i benet, men også en lang række andre forhold. Blandt andet var det Black Army-medlemmet, som ifølge anklageskriftet fik fire personer til at stjæle en bil i Vissenbjerg. Den blev stjålet dagen inden skudattentatet på fængselsbetjenten, og brugt som flugtbil efter episoden.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
Skudsagen i Nyborg: Fængselsbetjent tildelt erstatning

Skudsagen i Nyborg: Fængselsbetjent tildelt erstatning

Skud på fængselsbetjent: Anket til landsretten

Skud på fængselsbetjent: Anket til landsretten

Fængslerne glade for dom i skudsag: - Det sender et vigtigt signal

Fængslerne glade for dom i skudsag: - Det sender et vigtigt signal