Skud var hævn for overfald

En kondiløber fandt i går endnu et patronhylster, som en politipatrulje her markerer og samler op ved Hells Angels' tilholdssted på Petersmindevej.
Foto: Jørgen Hansen

Skud var hævn for overfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere skudepisoder i Odense natten til søndag. Politiet forbereder sig på flere opgør.

Krigen mellem unge fra Hells Angels' støttegruppe AK 81 og unge med indvandrebaggrund ser ud til at være kommet til Odense.

Natten til søndag blev der affyret en række skud flere steder i Odense mod Hells Angels-mål, blandt andet mod rockernes tilholdssted på Petersmindevej - tæt ved Vollsmose.

Politiet har hidtil været meget tilbageholdende med oplysninger, men Stiftstidende blev i aftes kontaktet af unge med indvandrerbaggrund, som sagde, at det var dem, som stod bag skuddene.

Overfald på tankstation

Optakten til skuddene på Petersmindevej skulle angiveligt være et overfald på Hydro Texaco-tanken på Ørbækvej tæt ved Rosengårdcentret. Politiet bekræfter episoden, men ønsker ikke at uddybe, hvad der er sket.

- Nogle medlemmer af AK 81 bevæbnet med bat og knive overfalder to biler på tankstationen. De smadrer ruden på den ene bil og forsøger at stikke chaufføren ned, selv om der var kvinder i begge biler og barn i den ene, forklarer den anonyme person til Stiftstidende.

- Når de begynder at gå efter os og vores familier - og vi har vores koner med i bilen - så ved man aldrig, hvad der kan ske. De får måske en overraskelse, når de holder fest.

Efterforskningsleder Henrik Justesen fra Fyns Politi fortæller, at politiet har fået overvågningsbåndene fra tankstationen.

- Det er med i vores overvejelser, om det kan havde noget at gøre med skyderiet. Det er en del af efterforskningen, siger han.
Fakta
Anonym kilde: - Vi affyrede 27 skud mod huset, hvor rockernes chef bor.
En kondiløber fandt et patronhylster.
En kondiløber fandt et patronhylster.
Foto: Jørgen Hansen

Et spørgsmål om hævn

Rockerborgen var ikke det eneste mål søndag nat. Der blev også skudt mod et hus på Kildegårdsvej i samme område.

- Vi affyrede 27 skud mod huset, hvor rockernes chef bor, siger den anonyme kilde, som fortæller, at der både er brugt maskinpistoler og lettere håndvåben.

Politiet bekræfter, at der var flere skyderier i Odense natten til i går.

- Vi har haft undersøgelser i gang ved Kildegårdsvej. Der har været skudt ved et hus, der tilhører en af rockerne, fortæller Henrik Justesen.

Baggrunden for skudepisoderne er hverken en magtdemonstration, narkoopgør eller kamp om territorium. Sådan lyder i hvert fald forklaringen fra de unge med indvandrerbaggrund.

- Det er ren hævn for, hvad de gjorde ved Hydro Texaco. Vi finder os ikke i det her i Odense, og det beviste vi i går (forgårs, red.). Vi forsvarer kun vores ære, og det vil vi måske fortsætte med.
Foto: Jørgen Hansen

Politi: vi er klar

I rockerborgen på Petersmindevej har medlemmerne bag bygningens gitter iført sig skudsikre veste, og flere biler ankom i løbet af i går eftermiddag. De otte mænd foran bygningen ønskede ikke at udtale sig til pressen.

- Vi er ikke bange, var den eneste kommentar.

Hos Fyns Politi er man klar til at handle hurtigt, hvis situationen optrappes.

- Vi er altid på vagt. Og når vi ved, at der er gang i den både i København og Århus, så er det ikke sikkert Odense går ram forbi. Så tager vi de forholdsregler, vi kan tage, siger efterforskningleder Henrik Justesen.

- Der er kaldt ekstra folk ind. Så vi er klar, hvis der skulle ske noget.

Læs mere i Fyens Stiftstidende mandag
Foto: Jørgen Hansen/Fyens Stiftstidende
Foto: Jørgen Hansen
Foto: Jørgen Hansen

Skud var hævn for overfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce