Skoleudvalgsformand i Randers: Det var den rigtige beslutning at lukke skoler

Steen Bundgaard er formand for skole- og uddannelsesudvalget i Randers Kommune. Arkivfoto: Anita Graversen

Skoleudvalgsformand i Randers: Det var den rigtige beslutning at lukke skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Steen Bundgaard (S), formand for skole- og uddannelsesudvalget i Randers Kommune, mener, det var den rigtige løsning at lukke fem skoler og ændre skolestrukturen i Randers Kommune, selv om antallet af elever, der går på privat- eller friskole i kommunen, er øget med knap 500, siden beslutningen blev truffet i 2014.

Siden I i 2014 besluttede at lukke fem skoler og lave børne- og overbygningskoler, er knap 500 flere elever begyndt i fri- eller privatskole i Randers Kommune. Var det den rigtige beslutning at lukke skoler og omstrukturere dengang?

- Når man laver sådan noget, er der altid kompromisser. Men på det tidspunkt havde vi ikke andre muligheder for at skaffe penge til folkeskolerne. Derfor var det den rigtige løsning.

Du siger, I ikke havde andre muligheder. Men det er vel et spørgsmål om prioriteringer?

- Alting er jo prioriteringer. Men vi manglede 500 millioner for bare at begynde at renovere vores skoler. Hvor skulle vi så finde pengene? Vi var nødt til at gøre noget.

Men har I sparet penge på skolelukningerne, når så mange elever er rykket over i privatskoler?

- Det er rigtigt, at der i en periode er nogle, der flytter over på privatskoler. Men det, vi også ser, er, at på et tidspunkt stagnerer det, så bliver det anderledes. Man skal også lige huske, at Randers er en kommune, hvor flere historisk set har gået i privatskole end andre steder. Det har ikke noget at gøre med, at vi har lavet en ny skolestuktur.

Du siger, at det stagnerer på et tidspunkt, men ifølge tal fra Danmarks Statistik er der fortsat en øget tilgang til privatskoler i Randers Kommune.

- Det er ikke noget, man bare vender på en dag, sådan nogle protester. Derfor kører vi lige nu kampagner med, at folkeskolen skal være førstevalg. Det gør vi, fordi vi godt ved, vi er nødt til at stramme an, hvis vi skal beholde de her børn i folkeskolen.

Men gav det flere penge til de resterende folkeskoler, at I besluttede at lukke skoler og omstrukturere i 2014 på trods af de elever, I har mistet til privatskoler?

- Ja. Ellers havde vi ikke kunnet renovere skoler for cirka 30 millioner kroner om året. Det kan man ikke bare gøre, hvis man ikke laver prioriteringer. Effektivitetsbesparelserne har spist noget af overskuddet fra den nye skolestruktur, men det havde set endnu værre ud, hvis vi ikke havde gjort noget. Skolestrukturændringer er den mest upopulære beslutning, man kan lave som politiker. Det er ikke noget, man gør for sjov. Det er virkelig velovervejet.

Skoleudvalgsformand i Randers: Det var den rigtige beslutning at lukke skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce