Skoleledere: Lockout kan beskære pensum


Skoleledere: Lockout kan beskære pensum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jo længere tid lockouten varer, jo større bliver risikoen for, at skolelærerne må beskære i opgivet pensum.

Konsekvenserne af danmarkshistoriens største lockout begynder at vise sit ansigt, som dagene går.

Mandag aften erkender formanden for Skolelederforeningen, Anders Balle, at skolelærerne kan se sig nødsaget til at slække på den mængde af stof, som eleverne skal op i - altså pensum.

- Der er en vis mængde stof, der bliver opgivet til afgangsprøverne. I det omfang man ikke har nået at få det gennemgået, kan jeg godt forestille mig, at man bliver nødt til at pille nogle eksamensspørgsmål ud og dermed slække på mængden af stof.

- Det kan godt blive en konsekvens af lockouten. For det vil ikke være rimeligt at komme op i noget, som man ikke har nået at få lært, siger Anders Balle til Ritzau.

Lockouten skal dog ikke fortsætte i lang tid endnu, før det kan blive en reel konsekvens.

Allerede 2. maj bliver der i folkeskolen afholdt skriftlige prøver i matematisk færdighed og 3. maj i dansk retskrivning.

Og fra 3. til 26. juni bliver der afholdt mundtlige/praktiske prøver.

- Jeg vil gætte på, at der er en hel del, der mangler at gennemgå det sidste emne, som de ellers skulle have gjort her i løbet af april måned, siger Anders Balle og henviser dermed til, at det er disse spørgsmål, der risikerer at blive visket ud af pensum.

Formanden for Skolelederforeningen indrømmer, at flere afgangselever kommer til at være fagligt bagud, når de starter på en ungdomsuddannelse efter folkeskolen.

- Det er selvfølgelig et problem, som vi ikke skal se bort fra. Vi skal kende lockoutens længde, før vi kan gøre noget. Men jeg ved, at skolelederne rundt omkring i landet mødes for at diskutere, hvordan de vil gribe det an, når lockouten er afblæst.

Anders Balle afviser dog, at forventningerne til, hvad eleverne skal kunne, bliver slækket.

- Min anbefaling er, at vi ikke slækker på kravene. Det, vi kan gøre, er at overveje at aflyse den, eller vi kan gennemføre den, og så forvente, at der er nogle, der klarer sig dårligere end forventet. Men det er der så ikke noget at gøre noget ved, siger han og slutter:

- En konflikt er beregnet til at gøre ondt. Jo mere ondt det gør, jo hurtigere bliver den stoppet.

Skoleledere: Lockout kan beskære pensum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce