Skoleleder: Tilbyd timer i weekender


Skoleleder: Tilbyd timer i weekender

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolelederforeningens formand opfordrer skoler til at tilbyde elever frivillig undervisning i weekenderne.

Der skal fyldes godt op med undervisningstimer, når eleverne mandag kan starte i skole igen efter kommunernes fire uger lange lockout af lærerne.

I København har kommunen udsendt en vejledning til skolerne, med retningslinjer der siger, at det nationale minimumtimetal for, hvor meget undervisning eleverne skal have, skal overholdes, og at de faglige mål i hvert fag skal overholdes.

Hvordan den ekstra undervisning skal tilrettelægges er dog op til de enkelte skoleledere.

- Der er ikke ret stort manøvrerum i den korte tid, der er tilbage inden sommerferie. For 0. til 8. klasse er det ikke noget problem, for de kan få ekstra undervisning efter sommerferien, men for 9. og 10. klasserne er det et stort problem, siger formand for Skolelederforeningen, Anders Balle.

- Den eneste måde, man kan give dem flere timer på, er ved at gøre det om eftermiddagen, aftenen eller i weekenden. Så jeg foreslår, at man laver nogle tilbud om prøvetræningsforløb for eksempel lørdag formiddag, tilføjer han.

Skolerne er forpligtede til at give eleverne en vis mængde undervisning, det såkaldte minimumtimetal. Mange skoler følger i stedet det vejledende timetal, som er noget højere. Her tror Anders Balle ikke, der bliver nogen problemer.

Men på de skoler, som ligger nede omkring minimumtimetallet, bliver det en anden sag.

- De kan ikke nå at indhente det. Så de må indberette til ministeriet, at der er røde tal på bundlinjen, om jeg så må sige. Nogle gange har jeg sagt, at så må ministeren vende det blinde øje til i den her force majeure-situation, lyder det fra skolelederformanden.

9. og 10. klasseeleverne har fået udsat deres skriftlige afgangsprøver fra 2.-16. maj til 13.-23. maj. De mundtlige prøver er ikke blevet udsat, og de bliver afholdt som planlagt 3.-26. juni.

Skoleleder: Tilbyd timer i weekender

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce