Danehofskolen i Nyborg er én af skolerne, som Danmarks Lærerforening har udpeget som strejkemål. - Jeg kan næsten ikke have, at der skal være en konflikt på skoleområdet igen, siger skoleleder Søren Kæstel.

Skoleleder på Danehofskolen i Nyborg Søren Kæstel gruer for udsigten til konflikt på hans skole, efter at Danmarks Læreforening tirsdag morgen har udpeget skolen som strejkemål.

- Jeg kan næsten ikke have, at der skal være konflikt igen, siger Søren Kæstel.

Han henviser til, at det kun er fem år siden, at forhandlinger om lærernes arbejdsforhold endte i en 25 dage lang lockout. Siden har lærere og ledelse forsøgt at finde deres ben at stå på, og det var langt om længe ved at ske, mener skolelederen.

- Skoleområdet har på landsplan lige så meget brug for en ny konflikt, som en kamel har brug for en cykel, siger Søren Kæstel.

Han påpeger, at en strejke udover at rive op i gamle sår, også vil give et væld af andre problemer.

Konsekvenser lang tid frem

- Vi er grundlæggende vældig, vældig bekymrede for afgangsprøverne, men det er langt fra den eneste konsekvens, selvom det måske er den mest synlige.

Strejker lærerne, kan det ende med at skabe dønninger helt ind i næste skoleår.

- Vi forsøger altid at være langt foran i vores planlægning. Det betyder, at der ikke kun er konsekvenser for de elever, vi har, men også for dem, vi får. Der er konsekvenser for de glidende overgange mellem klassetrinene og for vores samarbejde med eksterne parter, siger skolelederen og konstaterer:

- Helt overordnet vil det her være noget skrammel.

Værre end i 2013

Sammenligner man lockouten i 2013 med den strejke, som truer i foråret, vurderer Søren Kæstel, at en konflikt denne gang vil ramme hårdere.

- Tjenestemændene, som ikke har mulighed for at gå i konflikt, var der flere af dengang. De er ved at gå på pension nu. Så i forhold til, at der var nogle klasser, som dog kunne få undervisning sidst, så tror jeg, at det stort set kommer til at blive umuligt, hvis der kommer en konflikt til foråret.

Det vil have én klar konsekvens:

- Det er jo meget tidligt at gisne om de her ting. Men bliver det til en konflikt, er min bedste overbevisning, at vi ikke kan komme til at modtage børn. Og det er et voldsomt indgreb. Men det er jo også det, der er pointen i en konflikt mellem arbejdsmarkedets parter.

Lige nu er der ikke meget, skolen kan forberede sig på, men elever og forældre vil løbende blive informeret om nye udviklinger, fortæller Søren Kæstel. Mange nyheder får skolelederen dog lige så hurtigt, som de er i pressen, påpeger han.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Lærerformand: Strejkevarsel på fynske skoler er nødvendigt - men spøgelse fra 2013 lurer

Lærerformand: Strejkevarsel på fynske skoler er nødvendigt - men spøgelse fra 2013 lurer

3
Forhandlinger stadig i hårdknude: Fynske folkeskoler og SFO'er udtaget som strejkemål

Forhandlinger stadig i hårdknude: Fynske folkeskoler og SFO'er udtaget som strejkemål

1
Pædagoger har udsigt til lockout raden rundt: - Vi er ikke nervøse

Pædagoger har udsigt til lockout raden rundt: - Vi er ikke nervøse