Skoleelever snydes for undervisning


Skoleelever snydes for undervisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lærerformand advarer kommuner mod at spare på vikarer, når lærere er syge eller på kursus

SYDFYN: De ældste elever i folkeskolen bliver alt for ofte taget som gidsler og snydes for vigtig undervisning, når deres lærere er fraværende på grund af sygdom, kursus eller lejrskole.

Advarslen kommer fra Øhavets Lærerkreds, der opfordrer forældrene til at være meget mere på vagt.

- Problemet er, at de ældste elever får fri og bliver overladt til sig selv, fordi der ikke er afsat penge til vi-kardækning. Vi har gang på gang rejst problemstillingen overfor kommunerne og skolelederne, forklarer Torben Møller Petersen, der er formand for Øhavets Lærerkreds. - Kommunerne nægter at forholde sig politisk til problemstillingen, siger han.

Det er en ond cirkel, fordi det betyder mindre undervisning til børnene, og det er uanstændigt. Torben Møller Petersen har fuld forståelse for, hvis forældre er bekymrede over, at elever i 8. og 9. klasse ikke får den undervisning, de har krav på. Men så skal de sige det højt.

Forældre skal reagere

- Jeg er forbavset over, at for-ældre er ualmindeligt "flinke" til ikke at reagere på det. Der er et minimums timetal, eleverne skal have. Spørgsmålet er, om de får det, hvis vi tæller efter, funderer Torben Møller Petersen.

Forældreorganisationen Skole & Samfund i Svendborg Kommune er enig i, at forældre er for dårlige til at sige fra, hvis børnene ikke får de undervisningstimer, de skal have.

- Ja, der er ikke den store opmærksomhed fra forældrene, om de skemalagte timer nu også bliver afviklet i det omfang, de kan forvente, erkender lokalformand Peter Andersen.

Skoleelever snydes for undervisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce