Skjult beskatning af handicappede


Skjult beskatning af handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SERVICE: Et beløb på 1500 kroner, som ingen kan give en forklaring på
Servicebetaling hedder det. Men ingen kan forklare, hvad de 1500 kroner som handicappede på amtets institutioner betaler hver måned - ud over udgifter til eksempelvis husleje, kost og kørsel.

- Det er en slags skjult skat, der blev indført, da de handicappede begyndte at få førtidspension i stedet for lommepenge fra 1994, forklarer Ane Esbensen fra Center for Ligebehandling af Handicappede.

De handicappede fik i 1994 flere penge mellem hænderne, da de i stedet for ophold og lommepenge fik udbetalt førtidspension og heraf selv betalte institutionen.

- Men der er ingen, der rigtigt ved, hvad betalinger dækker over. Andet end at loven beskriver det som "udgifter til selvstændige og individuelle aktiviteter uden for botilbuddet", tilføjer Ane Esbensen.

Hun mener derfor, at det er helt urimeligt, at Tina Levin skal betale Strandvænget for kørsel til og fra en fritidsaktivitet, som hun i forvejen selv betaler.

Hans Kurt Hansen, forstander for Strandvænget, nikker genkendende til, at ingen rigtigt ved, hvad servicebetalingen skal bruges til.

Men han holder fast i, at de har ret til at opkræve betaling for transporten til og fra fritidsaktiviteter.

Da der blev indført førtidspension i 1994, opstod der helt nye muligheder for de handicappede for at komme ud.

- Og vi kunne ikke følge med. Derfor blev der også indført en ledsagerbeta- ling for beboerne således, at de selv måtte betale for at få hjælpere med til aktivite-ter ud over det sædvanli- ge, forklarer Hans Kurt Hansen.

Skjult beskatning af handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce