Der var en dunkelyd, siger odenseaner fra skibussen, der brændte.

Lasse Eghøj Haagen Jensen er netop kommet hjem til Odense her lørdag eftermiddag efter en skitur, hvor der pludselig gik ild i bussen på vej til lufthanven i Salzburg.

Han oplevede, at busturen var lidt mærkelig, allerede da de blev hentet ved hotellet i skibyen Schladming.

- Der var en ret høj dunkelyd lige fra starten af, som man kunne høre og mærke i hele bussen, og det undrede vi os da lidt over. Chaufføren kunne næsten ikke undgå at høre den, fortæller Lasse Eghøj Haagen Jensen.

Det var også meget koldt i bussen, så folk sad med overtøj på. Det skulle senere vise sig at være en fordel, da de skulle skynde sig ud af bussesn.

- Dunkelyden fortsatte nærmest som en lille hammer, der slog på bussen, og pludselig gav det et højt brag og bussen gjorde et lille hop. Det var dækket, der sprang og begyndte at brænde, siger Lasse Eghøj Haagen Jensen.

Hans sæde var umiddlbart over det eksploderede dæk, og han beskriver, hvordan passagererne hurtigt fik samlet deres bagage sammen og skyndte sig ud af bussen.

- Det begyndte at ryge inde i bussen, og senere begyndte det også at brænde, siger Lasse Eghøj Haagen Jensen.

Nåede at få kufferter med

Ikke alt skiudstyr stod til at redde, men folk nåede at få deres kufferter og tasker med.

Lasse Eghøj Haagen Jensen er ret sikker på, at bussen er fuldstændig udbrændt og færdig. Da han og de andre passagerer kørte væk fra stedet i en anden bus, kunne han se, det brændte ud ad forruden. Han er dog lettet over, at det trods alt gik godt:

- Der er heldigvis ikke nogen, der er komet til skade, og det tog kun 49 minutter, før en ny bus kom frem, så vi nåede vores fly, siger han.

Årsag til brand ukendt

Skituren var en slags kursus for folk med tilknyting til malerbranchen, oplyser Lasse Eghøj Haagen Jensen, der er ansat hos Bullerup El.

Højmark Rejser har arrangeret skituren, og den administrerende direktør, John Brügmann, vidste ikke, hvordan branden kunne være opstået, da fyens.dk talte med ham lørdag formiddag:

- Vi har selvfølgelig kontakt til bussens ejer, som er en stor lokal busvognmand, som vi har arbejdet sammen med i mange år. Men de kan næppe sige noget om årsagerne til branden før mandag. Det kan være en slange, der er hoppet af, så der kunne gå ild i noget, men vi ved det ikke, sagde direktøren.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.

Mere om emnet

Se alle
4
Fynske skiturister: Bus brændte på vej til lufthavnen

Fynske skiturister: Bus brændte på vej til lufthavnen

4
Fynske skiturister: Bus brændte på vej til lufthavnen

Fynske skiturister: Bus brændte på vej til lufthavnen

Rejsearrangør bekræfter: Bagdæk sprang før busbrand