Skilsmisser trækker ud


Skilsmisser trækker ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Domstolsstyrelsen erkender, at domstolene er bagud med sagerne. Dybt problematisk siger formanden for Familieadvokaterne.

Domstolsreformen og den ny lovgivning har gjort vejen gennem en i forvejen svær skilsmisse endnu længere.

Det siger formanden for Danske Familieadvokater, Anja Cordes.

- Ud fra et almindeligt synspunkt er det problematisk, at der i forbindelse med domstolsreformen ikke er penge nok. Det forsinker sagerne i op til et halvt år, og det er ikke unormalt, at et par, der går fra hinanden nytårsaften, stadig ikke har en afklaring, når det bliver jul, siger Anja Cordes.

Hos landets byretter er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid steget fra 3,3 måneder i 2006 til 4,4 måneder i 2007.

- Følelsesmæssigt er det en stor belastning, fordi du ikke kan få en afklaring, hverken økonomisk eller hvis der er børn, og i det hele taget bliver folk bare mere triste og kede af det, siger hun.

Beklageligt

Direktør i Domstolsstyrelsen, Adam Wolf, beklager problemet, som der dog ikke er udsigt til at få løst lige med det samme.

- Det er rigtig skidt, siger han.

Problemet er blandt andet, at der mangler HK'ere, men der er ikke penge til at ansætte flere.

- Vi har i første omgang valgt at tro, at det var overgangsproblemer, og at vi kunne leve med de økonomiske rammer. Men som det ser ud nu, er det vanskeligt at se, at det bliver bedre, siger Adam Wolf.

Vil presse minister

På Christiansborg er der heller ikke tilfredshed med udviklingen. Socialdemokraterne har selv lagt stemmer til domstolsreformen, men medlem af retsudvalget Flemming Møller Mortensen vil gerne have gjort noget ved ventetiden.

- Vi presser ministeren, så vi kan få ressourcer til området, så vi kan få de her sagsbehandlingstider ned. Reformen er jo netop lavet for at højne kvaliteten, siger han.

Den konservative familieretsordfører, Vivi Kier, vil også have kigget på sagen.

- Det er nyt for mig, men jeg vil vende det med ministeren, siger hun.

Skilsmisser trækker ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce