Skattesag: Bisiddere må vise anonymt brev


Skattesag: Bisiddere må vise anonymt brev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den anonyme afsender af et brev til Skattesagskommissionen får en sidste mulighed for at henvende sig.

Bisidderne i skattesagen får ifølge Skattesagskommissionen nu alligevel lov til at vise deres klienter et omdiskuteret anonymt brev, der ifølge kommissionen i "afgørende grad" kan ændre opfattelsen af sagen.

Det skriver kommissionen i en pressemeddelelse til Ritzau.

De må dog først vise brevet til deres klienter tirsdag klokken 12 for at give den anonyme afsender af brevet en sidste mulighed for at henvende sig til kommissionen.

Politiet har forgæves forsøgt at finde frem til afsenderen af brevet, der ifølge Politiken og Berlingske sætter spørgsmålstegn ved ledende Venstre-politikeres involvering i sagen.

De tidligere Venstre-skatteministre Troels Lund Poulsen og Peter Christensen samt daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er blevet udspurgt af kommissionen.

De tre fremtrædende politikere har forklaret, at Venstre ikke interesserede sig for eller forsøgte at påvirke udfaldet af Helle Thorning-Schmidts sag, hvilket der altså bliver sået tvivl om.

Af hensyn til den anonyme afsender og politiets efterforskning af sagen bestemte kommissionen i første omgang, at brevet kun måtte ses af bisidderne. Men ikke af klienterne.

Men politiet har afsluttet efterforskningen uden held, og kommissionen argumenterer nu med, at vidnernes retsstilling vejer tungere. Samtidig åbner kommissionen kraftigt op for, at indholdet af brevet kan være falskt.

- Over for hensynet til den anonyme står et væsentligt retssikkerhedsmæssigt hensyn til vidnerne, der for at kunne varetage deres interesser som udgangspunkt har ret til at blive gjort bekendt med indholdet af kommissionens materiale, hvortil brevet hører.

- Det er endvidere muligt, at den anonyme person ikke eksisterer, og at brevet således er falsk, skriver kommissionen i sin afgørelse.

Københavns Politi oplyste fredag, at det måtte være op til kommissionen at afgøre, om der skal foretages yderligere afhøringer eller andre efterforskningsskridt for at finde rem til afsenderen.

Kommissionen mener ikke, at man har hjemmel til det, så politiets efterforskning slutter i første omgang her. Kommissionen opfordrer dog afsenderen til at henvende sig til kommissionen.

Skattesagskommissionen undersøger i øjeblikket, hvem der i 2010 lækkede den daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnocks, skattesag til pressen.

Og hvorvidt daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) eller andre har forsøgt at påvirke afgørelsen.

Skattesag: Bisiddere må vise anonymt brev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce