Skatteminister tager kommunekritik roligt


Skatteminister tager kommunekritik roligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunerne mener, at forslaget om afgifter på farligt affald må være en fejl. Men det afviser skatteministeren, og han tager kritikken roligt.

En afgift på farligt affald vil lukke Kommunekemi i Nyborg. Desuden vil regeringens afgiftsforslag gå imod regeringens strategier inden for både privatisering og miljø.

Så klar er kritikken af Skatteministeriet fra Erik Fabrin (V), formand for Kommunernes Landsforening (KL).

- Det er et lovforslag, som må være tænkt og placeret forkert, og det er min forventning, at det tages af bordet. Det strider imod alt, hvad regeringen arbejder for, siger han til Ritzau. Men så hurtig i vendingen er Fabrins partifælle, skatteminister Kristian Jensen (V) ikke.

- Jeg tager kritikken stille og roligt. Kommunerne skal have lov til at komme med sine kommentarer. Nu er vi i gang med dialogen og regner på tallene, siger ministeren. Men han afviser, at forslaget miljømæssigt er den forkerte vej at gå.

- Som loven er i dag, har vi en tilskyndelse til, at virksomhederne forurener deres affald for at slippe for at betale afgift ved at gøre det til farligt affald. Det vil vi gerne have stoppet, siger han.

Kommunekemi ejes af KL og Frederiksberg og Københavns Kommune. De nye afgifter vil ifølge KL smadre Kommunekemis økonomi, fordi det sidste år havde et overskud på 33 millioner kroner, mens de nye afgifter vil koste 70- 80 millioner om året.

Det tvivler skatteministeren dog på.

- Vi regner med et provenu på 100 millioner kroner om året fra alle virksomheder. Så det virker, som om virksomhederne vurderer, at deres betaling bliver meget højere, end den gør. Om det skyldes, at de har misforstået hvad loven omfatter, eller de har nyere tal end Skatteministeriet, det er vi i gang med at afklare nu, siger Kristian Jensen.

Han erkender dog, at den forestående privatisering af Kommunekemi kan blive besværliggjort af nye afgifter.

- En sådan afgift vil have betydning for, hvor attraktiv det er at få solgt Kommunekemi. Derfor forstår jeg også godt kommunernes interesse i det her, siger skatteministeren.

Skatteminister tager kommunekritik roligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce