Skatteaktion gav milliongevinst

Politiet skjulte sig ikke, mens Skats medarbejdere var "under-cover" på markedet.
Foto: Birgitte Carol Heiberg/Fyens Stiftstidende

Skatteaktion gav milliongevinst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange kræmmere bryder sig ikke om at betale moms og skat.

Det blev igen slået fast, da Skat, politi og fødevaremyndigheder i går rykkede ud på en massiv razzia mod de handlende på Egeskov Marked i Kværndrup.

Gevinsten var til at få øje på. Ud over at få kradset 100.000 kroner ind fra i alt 11 skyldnere på markedspladsen, blev 30 sorte virksomheder registreret som nye momsbetalere.

Desuden lukkede Fødevaremyndighederne en virksomhed, der ikke levede op til lovgivningen og uddelte en sur smiley.

Det var en af de hidtil største kontrolaktioner, som i følge Brian Bunk fra Skattecenter Svendborg skyldes erfaringen fra sidste år.

- Vi ved, at mange af dem, der står her er folk på dagpenge og folk, der er kendt i restancemiljøet. Sidste år var vi kun 10-15 personer, men det var slet ikke nok til at få ram på alle, siger han.

Ikke mindre end 60 civilklædte skattefolk fra både Fyn og Sønderjylland, tre-fire politimænd og en udsendt fra fødevaremyndighedernes kontralafdeling i Odense cirkulerede rundt mellem de godt 450 boder på pladsen.

Nogle af skattesvindlerne havde angiveligt lugtet lunten på forhånd, for dagen før Egeskov Marked meldte to store skyldnere sig hos fogeden i Svendborg og betalte tilsammen en gæld på mere end 200.000 kroner tilbage til statskassen.
Mange kræmmere havde styr på skatten, andre havde ikke. Her er et par interesserede handlende.
Mange kræmmere havde styr på skatten, andre havde ikke. Her er et par interesserede handlende.
Foto: Kim Rune/Fyens Stiftstidende

Skyldnere meldte sig

På landsplan har 30-40 skyldnere meldt sig til fogederne i dagene op til Egeskov Marked, og de repræsenterer en værdi på en til to millioner kroner.

Brian Bunk er ikke i tvivl om hvorfor, skyldnerne kommer ud ad busken.

- Det fortæller os, at der er kommet flere ind af fordøren, siger han.

At sprede så meget skræk og advarsel, at folk selv melder sig til myndighederne, er netop formålet med de storstilede kontrolaktioner.

- Det her miljø ændrer sig ikke på et eller to år. Men det har en præventiv effekt, når medierne skriver om vores kontrolaktioner. På Ørbæk Marked gik rygterne, selv om vi aldrig kom, siger Brian Bunk.

Skats medarbejdere havde på forhånd undersøgt, hvem der var "grund til at besøge", og det blev til mere 298 besøg.

- Mange synes måske, det er for meget, at vi er her. Men de synes jo ikke, at vi andre skal betale for overførselsindkomster til folk, der står her og tjener penge ved siden af, siger Brian Bunk.

Ingen af de handlende, som Fyens Stiftstidende har talt med, har dog noget imod myndighedernes besøg.

- Jeg synes, det er helt i orden, at de kommer. Den her forretning adskiller sig jo ikke fra andre virksomheder, og det er en fordel for alle, at tingene er i orden, siger Trine Adsbøl Kirk, som i mere end 25 år har solgt skind- og pelsjakker på Egeskov Marked sammen med sin mand Jørgen "Rævepels Adsbøl."

Ingen kvittering

Også veteranen "Tæppe-Jan" alias tæppehandleren Jan Sørensen fra Silkeborg er tilfreds med indsatsen.

- Jeg synes, det er fint, at de kommer, så vi kan få lidt orden på det hele ligesom i andre forretninger, siger han og tilføjer:

- Jeg har da solgt tæpper til folk fra Skat, som ikke bad om en kvittering. De er jo også kun mennesker, siger han.

Skatteaktion gav milliongevinst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce