Skatteændringer: Sådan har personskatten ændret sig på Fyn

Odenses borgmester Anker Boye (A) åbnede tirsdag for muligheden for en højere skatteprocent i Odense. Arkivfoto.
Foto: Robert Wengler

Skatteændringer: Sådan har personskatten ændret sig på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra 2014 til 2015 steg skatteprocenten i Faaborg-Midtfyn Kommune og fra 2012 til 2013 fik den et nøk opad i Kerteminde. Nordfyns Kommune har sænket skatten fra 2014 til 2015.

Odenses borgmester Anker Boye (A) fremsatte tirsdag et forslag om at hæve skatteprocenten i Odense Kommune.

Kigger man tilbage, har personbeskatninger ligget nogenlunde stabilt på det meste af Fyn i de seneste år. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik over personbeskatningen i de fynske kommuner. Udover et lille generelt fald i kirkeskat over hele linjen har personskatten siden 2011 kun ændret sig i Kerteminde, Faaborg-Midtfyn og Nordfyns Kommune.

I Kerteminde og i Faaborg-Midtfyn er der skruet op for procenterne, hvorimod man i Nordfyns Kommune har lempet skattetrykket, viser opgørelsen.

Mellem 2012 og 2013 steg Kertemindes udskrivningsprocent fra 26,1 procent til 26,2, samtidig med at grundskyldspromillen gik fra 29,1 til 30,3.

Fra 2014 og 2015 var der skatteændringer i Faaborg-Midtfyn og i Nordfyns Kommune, hvor førstnævnte havde fået lov til at hæve skatten, og det skete med en forøgning af grundskyldspromillen fra 21,85 til 22,85.

For Nordfyns Kommune blev det godkendt, at man kunne sænke skatten, og derfor faldt grundskyldspromillen fra 31,98 til 29,98 og udskrivningsprocenten fra 26,1 til 26.

Aftale mellem KL og regeringen

Skatteændringer i kommunerne godkendes af Indenrigsministeriet inden for rammeaftaler mellem regeringen og Kommunernes Landsforening, der hvert år fastlægges op til kommunernes budgetforhandlinger.

Skattestigninger eller -lettelser kan ske ved, at kommunen enten ændrer udskrivningsprocenten, der er den procentdel af personindkomsten, som kommunen opkræver eller ved at regulere på grundskyldspromillen, der er en promillevis beskatning af en ejet grund på baggrund af Skats vurderinger.

For 2016 er det vedtaget, at danske kommuner kan hæve skatten for i alt 200 millioner kroner, og Kerteminde Kommune fik i 2015 godkendt, at de kan hæve skatten for 15 millioner kroner i 2016.

Skatteændringer: Sådan har personskatten ændret sig på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce