Skat har åbnet for, at borgere i løbet af weekenden kan se deres årsopgørelse for 2015, og der er steder i årsopgørelsen, hvor man skal være særlig opmærksom

Flere tusinde danskere er allerede i gang med at tage et smugkig på årsopgørelsen for 2015, som Skat har åbnet for adgangen til.

Egentlig er den først tilgængelig mandag, men Skat tester systemet i weekenden, og derfor kan man allerede nu se opgørelsen, og når man gør, er der særlige punkter, man skal være opmærksom på, fortæller Jørgen Wissing Jensen, der er kontorchef i Skat.

- Kørselsfradrag, håndværkerfradrag, børnefradrag, privat udlejning og salg af værdipapirer er informationer, vi ikke selv ligge inde med, forklarer han til Ritzau.

1. maj er deadline

Hvis man falder over tal i årsopgørelsen, der ikke stemmer, så er det vigtigt at få meldt det tilbage til Skat. Restskat bliver udbetalt den 12. april, og gør man opmærksom på fejl inden 31. marts, kan man stadig nå at få det udbetalt.

Sidste chance for at rette fejl til Skat er 1. maj, og Skat opfordrer til, at man tjekker sin opgørelse igennem, selvom langt de fleste oplysninger såsom løn, rentefradrag eller studiegæld indhentes automatisk af Skat.

Det forventes, at to tredjedele af danskerne får penge igen, mens den sidste tredjedel må gribe til portemonnæen og betale tilbage, skriver TV2.

Mere om emnet

Se alle
Snyd ikke dig selv: Husk disse fradrag

Snyd ikke dig selv: Husk disse fradrag

2,3 millioner danskere har smugkigget på årsopgørelse

2,3 millioner danskere har smugkigget på årsopgørelse

1,7 millioner danskere har tjekket årsopgørelsen