Ingen kæder går fri, når Coop skal spare et trecifret millionbeløb i hele landet, fortæller informationsdirektør Jens Juul Nielsen.

Der skal lukkes Coop-butikker i hele landet - også på Fyn - når virksomheden skal spare et trecifret millionbeløb. Der sker på grund af en ny treårsstrategi.

Besparelserne rammer de butikker, som bliver ved med at give underskud, fortæller bestyrelsesformand Lasse Bolander til Børsen.

- Vi skal hele tiden sørge for at have et butiksnet, hvor det, vi kalder den røde hale - nemlig butikker med kroniske underskud - skal være så kort som muligt, siger Bolander til avisen.

Hvilke butikker på Fyn, der får med sparekniven, er dog endnu for tidligt at sige, fortæller informationsdirektør Jens Juul Nielsen til Fyens Stiftstidende.

- Det kan vi slet ikke sige noget konkret om endnu. Vores bestyrelsesformand Lasse Bolander er kommet med en helt overordnet udmelding, og der er ikke sat navne på endnu. Men der er ingen kæder, der er fredet. Det er udelukkende et spørgsmål om, hvem der laver underskud, siger han.

Lukker også i små bysamfund

Sikkert er det dog, at der bliver lukket butikker i 2018.

- Senere i år kommer vi med noget mere konkret, og der bliver også lukket butikker i år, siger Jens Juul Nielsen.

Ingen af Coops butikker er i princippet fredet. Heller ikke dem, der er medvirkende til at holde mindre bysamfund i live.

Det endda på trods af, at der i Coops vedtægter står, at man skal påtage sig et socialt ansvar.

- Vi vil gerne mobilisere borgerne i byen og gøre alt, hvad der er muligt. Når det er prøvet, og det ikke hjælper noget, så lukker vi, siger Lasse Bolander til Børsen.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

Mere om emnet

Se alle
Underskudsgivende Coop-butikker er truet af ny strategi

Underskudsgivende Coop-butikker er truet af ny strategi