Sjuskede brystoperationer: Læge fortsatte trods forbud

Den tiltalte læge arbejdede bl.a.fra denne klinik i København.
Foto: Jan Unger/POLFOTO

Sjuskede brystoperationer: Læge fortsatte trods forbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag vidner utilfredse kunder mod den sjusk-tiltalte plastikkirurg Kim Tjelum i Københavns Byret.

Selvom plastikkirurgen Kim Tjelum havde fået forbud mod at operere og havde afleveret sin lægeautorisation, så fortsatte han med at lave brystoperationer, der var så sjuskede, at en patient måtte sygemeldes i en måned og en anden fik store ar.

Det fremgår af to kvinders vidneforklaringer i Københavns Byret tirsdag, hvor plastikkirurgen er tiltalt for i alt 12 forhold om blandt andet lægesjusk, forsømmelse og mangelfuld journalføring.

En af kvinderne var under Tjelums kniv, efter han frivilligt havde afleveret sin lægeautorisation i september 2011.

Kvinden med kort, mørkt hår forklarede på gebrokkent dansk, at hun under forundersøgelsen kun talte med Kim Tjelum, og at hun slet ikke vidste, at han ikke længere var læge, da han undersøgte hende.

- Der opstod en komplikation ved mit højre bryst. Jeg hørte Kim sige, at der var en komplikation, og at det var første gang, det var sket for ham, forklarede den korthårede kvinde i retten.

Hun fortalte videre, at hun forlod Kim Tjelums klinik omkring klokken 16 efter at være vågnet klokken 13 efter operationen.

- Kim fortæller mig, at jeg godt kan gå hjem, og at jeg må ringe til ham, hvis der er noget, sagde hun.

På operationsdagen fik kvinden det klare indtryk, at Kim Tjelum er hendes læge og ansvarlig for hendes behandling.

Den fejlslagne operation førte til en måneds sygemelding for kvinden, som her to år senere gerne vil have erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, og fordi Tjelum ikke var autoriseret, da han optrådte som læge over for hende.

Det andet kvindelige vidne var også udsat for et fejlslagent brystløft. Hun er langt fra tilfreds med kirurgens arbejde.

- Jeg skulle bare have et lille brystløft, men arrene er to centimeter brede, og intet er løftet - det er værre end før, siger den langhårede kvinde med sikker stemme fra midten af lokalet.

Hun blev opereret, mens Tjelum endnu havde sin autorisation den 9. juni 2011, dagen efter, Kim Tjelum fra myndighedernes side havde fået en henstilling om at stoppe med at operere.

Det blev hun dog ikke informeret om, da hun mødte op til operationen.

Den unge kvinde har siden fået medhold fra Patientforsikringen, der vurderer, at hun bør have erstatning, fordi operationen ikke var udført lægeligt korrekt.

Anklageren kræver Kim Tjelum fængslet i sagen, der kører frem til maj i år.

Sjuskede brystoperationer: Læge fortsatte trods forbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce