Simon Ammitzbøll står til smæk

Simon Ammitzbøll har beskyldt Margrethe Vestager for forræderi og for at kuppe både folketingsgruppe og hovedbestyrelse.
Foto: Kim Agersteen

Simon Ammitzbøll står til smæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Margrethe Vestager (R) afviser kritik fra Simon Ammitzbøll. - Men jeg kan godt huske den, når han kommer hjem, siger hun

Simon Emil Ammitzbøll (R) kan forvente en ordentlig opsang, når han om fire uger kommer hjem fra New York.

I går rettede han i en kronik i Berlingske Tidende en skarp kritik af sin partileder Han beskylder hende for at begå forræderi mod partiets principper og være skyld i De Radikales katastrofevalg i 2007, hvor hun suspenderede parties modstand mod 24-års-reglen.

Samtidig anklager han hende for at kuppe folketingsgruppen og hovedbestyrelsen ved at vende de borgerlige ryggen og blindt pege på Helle Thorning-Schmidt (S) som statsminister.

Kritikken kommer få dage før partiets landsmøde, som han nu har varmet godt op under. Men som han ikke selv deltager i, da han er rejst til FN-møde i New York.

Margrethe Vestager afviser blankt kritikken.

- Jeg er helt uenig med Simon. Vi har diskuteret de ting, han rejser. Det gjorde vi efter valget - åbent og med hinanden på vores gruppemøder, siger hun og erklærer diskussionen for lukket.

Hvorvidt det får konsekvenser for Simon Emil Ammitzbøll vil Margrethe Vestager ikke afsløre. Ej heller vil hun kommentere hans personlige angreb.

- Den tager jeg med Simon, når han kommer hjem, svarer Margrethe Vestager.

Men den radikale leder lægger ikke skjul på, at hans fremgangsmåde er upopulær:

- Det er lidt underligt, når folk lægger et stykke papir, tjekker ind i gaten og har tænkt sig at blive væk i fire uge. Men jeg tror nu nok, jeg kan huske det, når han kommer hjem, siger hun.

Jelved: Han er illoyal

En der gerne vil sige sit om det radikale "enfant terrible" er en skummende Marianne Jelved (R).

- Han er meget illoyal, siger hun, mens andre medlemmer af De Radikale kalder det for "umodent" og "substansløst".

Simon Ammitzbøll står til smæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce