Siloer sikret efter gigantisk olieudslip


Siloer sikret efter gigantisk olieudslip

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er ingen fare for, at omkringliggende siloer brister, som en silo fuld af fiskeolie gjorde i nat.

Selvom der skete omfattende skade på de omkringliggende siloer, da en silo fyldt med fiskeensilage i nat kollapsede på havnen i Aabenraa, er der ingen fare for flere lækager.

Det fastslår Mogens Søndergaard, direktør hos Dansk Pelsdyr Foder, som ejer den silo, der i nat af endnu ukendte årsager bristede.

Med næsten samme kraft som en tsunami lækkede siloen 6000 tons fiskeolie ud over både havn, parkerede biler og kolonihavehuse.

- Vi mener ikke, der er risiko for, at der sker lignende med de omkringliggende siloer, siger Mogens Søndergaard og forklarer:

- Den nærmeste silo er kun fyldt med 1000 tons fiskeensilage, så der kan slet ikke ske det samme. Den anden, som har lækket en smule sojaolie, har vi fået under kontrol.

Politiet i Aabenraa har da også fjernet den afspærring, der tidligere på dagen blev sat op, mens sikkerhedssituation i området blev vurderet.

- Der er ikke fare for, at de andre siloer kollapser, og derudover er der på nuværende tidspunkt ikke noget, der tyder på, at det er en sag for politiet, siger vicepolitiinspektør Knud Reinholdt fra lokalstationen i Aabenraa.

Et par parkerede biler blev skadet, da siloen kollapsede, mens flere huse i et kolonihaveområde lige ved havnen også er mærket af olieudslippet. Ingen har dog fået olie ind i selve huset.

Mogens Søndergaard forventer, det vil tage hele weekenden at få suget al olien op fra gaden.

Derefter venter flere ugers rengøring, inden forsikringen skal i gang med at undersøge, hvad der fik den store silo til at kollapse.

- Vi står selv meget uforstående over for, hvordan det kunne ske, siger Mogens Søndergaard og tilføjer, at det kun er to år siden, Force Institute sagde god for siloens vedligeholdelsesstand i 10 år frem.

Dansk Pelsdyr Foder vurderer, at de omfattende skader kommer til at koste et stort millionbeløb.

- Men præcis hvor meget ved jeg slet ikke. Nu skal vi først have ryddet op, så det er til at være her igen, siger Mogens Søndergaard.

Siloer sikret efter gigantisk olieudslip

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce