Sigtet i dansk terrorsag var USA-agent


Sigtet i dansk terrorsag var USA-agent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

David Headley, der er sigtet for at planlægge terror i Danmark, har arbejdet som hemmelig agent for USA's narkotikamyndigheder.

David Headley, den pakistansk-amerikanske mand fra Chicago, der er sigtet for at planlægge terror i Danmark og Indien, har i en årrække været hemmelig agent for USA - mindst frem til månederne umiddelbart efter 11. september 2001. Det skriver Berlingske Tidende.

Kilder tæt på den igangværende retssag bekræfter overfor avisen, at Headleys forsvarere arbejder på at sandsynliggøre, at USA's arbejde med Headley ikke var ophørt, da han blev anholdt sidste efterår.

Meget tyder på, at de amerikanske myndigheder har kendt til og godkendt Headleys rejser til blandt andet Pakistan, Indien, Marokko og Danmark.

Headley fik halveret sin straf, da han i 1988 blevet taget i narkosmugling, og han slap også hurtigere ud af fængslet, da han 11 år senere igen blev snuppet. Begge gange indvilgede Headley i at arbejde som agent for USA's narkomyndigheder.

Kilder med indsigt i emnet siger til Berlingske Tidende, at det ikke er utænkeligt, at USA har været vidende om hans hyppige rejser til Pakistan, Indien og Danmark gennem det forløbne årti. Narkodømte, der slipper ud før tid, fordi de samarbejder med myndighederne, kan nemlig ikke frit forlade landet gennem en længere periode.

USA's efterretningstjeneste afviser, at Headley har arbejdet for eksempelvis CIA.

Retssagen mod David Headley og forretningsmanden Tahawwur Hussein Rana, der blandt andet er sigtet for planer om terror mod Morgenavisen Jyllands-Posten, fortsætter i denne uge i Chicago.

Sigtet i dansk terrorsag var USA-agent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce