Sigtes for at have dræbt sit barn

Moren til den døde baby, der sidste uge blev efterladt i Lunden i Horsens, er fundet.
Foto: MARTIN RAVN/POLFOTO

Sigtes for at have dræbt sit barn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Moren til den baby, der i sidste uge blev fundet død i et krat i Horsens, er blevet fængslet. Hun sigtes for at have dræbt sit barn.

(Opdat. 16.05) Moren til den døde baby, der sidste uge blev efterladt i Lunden i Horsens, er fundet. Hun blev anholdt tirsdag eftermiddag. Det skriver Horsens Folkeblad.

Sydøstjyllands Politi i Horsens fremstillede klokken 13 i dag den 21-årige kvinde i et lukket grundlovsforhør i Retten i Horsens. Det endte med, at hun blev varetægtsfængslet i fire uger i surrogat. Hun skal nu mentalundersøges, inden hun anbringes på en psykiatrisk afdeling.

Kvinden sigtes for at have dræbt sin nyfødte datter - i nød, af frygt for vanære eller under påvirkning af forvirring ved fødslen, skriver eb.dk.
Babyen var ifølge sigtelsen i live, da moren efterlod hende.

Kvinden blev fundet af politiet, og hun sagde ved hjælp af en tolk, at hun gerne ville afgive forklaring i retten.

Inden valgte dommeren dog at lukke dørene til retten. På grund af sagens særlige karakter ville det være en unødig krænkelse af den unge kvinde, hvis hendes forklaring kom frem, var argumentet.

Derfor vides det heller ikke, hvordan politiet fandt frem til kvinden. Men med sin spinkle skikkelse og lange lyse hår må det have været nærmest umuligt for hende at skjule en graviditet.

Kvinden har oplyst til politiet, at hun er mor til barnet, og at hun fødte det i dølgsmål på sin adresse forrige weekend.

Liget af den lille pige blev fundet mandag den 2. juni klokken cirka 16.55 af en tilfældig forbipasserende. Den lille krop lå i fosterstilling i skovbunden og var svøbt i et håndklæde og pakket i en plasticpose. Babyen lå cirka 20 meter inde i krattet mellem Horsens Kunstmuseum, friluftsscenen og det gamle vandtårn.

Politiet spærrede straks området omkring findestedet af for at sikre de tekniske beviser. Alt tydede på, at liget havde ligget i krattet siden lørdag eller søndag. En obduktion viste, at den lille pige var i live efter fødslen, men det kunnne ikke fastslås med sikkerhed, om hun var levende, da hun blev lagt i Lunden. Obduktionen viste ikke tegn på hverken vold eller sygdom. Babyen blev formentlig ikke født på sygehuset.

Sigtes for at have dræbt sit barn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce