Sidste udkald til rummet


Sidste udkald til rummet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Mads Graves Larsen

mgl@fyens.dk

GÅR DU med en Yuri Gagarin eller Neil Armstrong i maven, så er det nu, du skal gøre noget ved det.

I morgen er der nemlig deadline for ansøgninger i forbindelse med udvælgelsen af den eller de danske astronautkandidater, der skal indstilles til optagelse i Det Europæiske Astronautkorps.

Grundkravene til ansøgerne er: Alder mellem 27-37 år, højde mellem 153-190 cm, vægt mellem 50-95 kilo, Du skal kunne tale og skrive flydende engelsk, have videregående uddannelse som f.eks. læge, ingeniør, fysiker eller kemiker og have dansk statsborgerskab.

Herudover meddeler Videnskabsministeriet, der står for udvælgelsen sammen med Dansk Rumcenter, at erfaring som pilot, dykker, andre sprogegenskaber, erfaring med længerevarende isolation og praktisk håndelag vil være en fordel.

DE UD FRA ansøgningerne bedst egnede kan imødese et langt forløb, inden de kan sætte sig op i raketten. Første skridt er en håndelagstest og en overordnet helbredsundersøgelse, senere er der psykologsamtaler og yderligere helbredsundersøgelser.

Ansøgere skal indstille sig på at stå til rådighed for offentligheden, der ventes have en betydelig interesse. Dog ikke før de er udvalgt.

I den forbindelse har komikeren Anders Lund Madsen allerede meldt sig på banen.

- Jeg vil være god til at formidle min oplevelse fra rummet, er argumentet.

Om han når igennem nåleøjet, ved vi først til august, hvor astronautkandidaterne udpeges.

Sidste udkald til rummet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce