Sexsager på stribe i politiet


Sexsager på stribe i politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DISCIPLIN: Det kan gå hedt for sig, når ordensmagten mister det kølige overblik

Det kan gå hedt for sig inden for ordensmagtens rækker. Oversigten over etatens disciplinærsager sidste år rummer således en stribe eksempler på politifolk, der ikke helt formåede at opføre sig som man normalt vil forvente af en politimand.

En nystartet betjent fik en kort karriere i korpset. Han brugte internettet på politistationen til at sende mails med seksuelt indhold til en kvindelig bekendt.

Statsadvokaten vurderede, at der var tale om tjenesteforsømmelse og betjenten valgte selv at sige op.

En lærer på politiskolen blev indberettet for at have krænket en kvindelig politi-elev seksuelt i gymnastiktimerne.

Anklagemyndigheden mente dog ikke, at man kunne føre straffesag mod manden, men konstaterede, at han havde opført sig grænseoverskridende over for både mandlige og kvindelige elever.

Billeder på nettet

Da læreren søgte en anden stilling inden for politiet, der ikke inkluderede undervisning, blev disciplinærsagen stoppet.

Trangen til at delagtiggøre andre i sit privatliv førte til, at en politimand sammen med sin hustru skrev artikler ledsaget af egne billeder til pornobladet Classic Rapport.

Den lokale politimester var mest indstillet på, at manden skulle fyres, men det endte med, at han frivilligt lod sig forflytte til en anden politikreds.

I samme boldgade er sagen om en betjent, der lagde billeder af sig selv og sin samleverske ud på internettet for at få kontakt med andre, der tændte på sadomasochisme og voldtægtslege. Det er endnu ikke besluttet, hvilken disciplinær straf, betjenten må indkassere.

Mere alvorlig er en sag, der endnu er under behandling hos Statsadvokaten. Under en tur for skolepatruljer skulle en betjent have krænket blufærdigheden hos nogle deltagende skolebørn.

Fem fyret i 2003

Tilsvarende valgte en politimand selv at stoppe i tjenesten og undgik derfor en disciplinærsag efter at han var blevet mistænkt for tidligere som spejderleder, at have haft sex med en pige under 18 år.

I alt blev fem politifolk afskediget i 2003.

En blev fyret, efter at han var blevet idømt 60 dages betinget fængsel for vold mod sin samleverske.

De fire andre fyringer er ældre sager, der først blev afsluttet sidste år.

Samlet blev der i 2003 indberettet 79 sager til disciplinær vurdering. Blandt dem skal slutteligt nævnes betjenten, der under kontrol af en standset bil lod ophidselsen løbe af med sig.

Ifølge Rigspolitiets netop offentliggjorte rapport tog han sit pistolbælte af og staven op af lommen, smed det hele i favnen på sin formodentligt forbavsede kollega for derefter at stille sig an med front mod bilisten for at slås med denne. Det kostede en bøde på 800 kroner.

Sexsager på stribe i politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce