Sexchikane får kvinder til at flygte fra forsvaret


Sexchikane får kvinder til at flygte fra forsvaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF vil i et samråd i Folketinget kræve af forsvarsminister Søren Gade (V), at han nu taler dunder til forsvarets øverste befalingsmænd for at få sat stop for sexchikane mod kvindelige soldater.

Partiets ligestillingsordfører, Anne Grete Holmsgaard, siger, at løfter fra tidligere forsvarsminister Svend Aage Jensby (V) øjensynlig ikke har haft effekt.

Hver femte chikaneret

En ny interviewundersøgelse af årsagerne til kvindelige soldaters frafald fra militærtjeneste viser ifølge Berlingske Tidende, at sexchikane fortsat er et stort problem. Det har hver femte kvindelige soldat, som forlader militæret i utide, været udsat for. Mellem en femtedel og en fjerdedel af de frivillige værnepligtige blandt kvinderne forlader hvert år militæret i utide. Samtidig er antallet af frivillige, kvindelige værnepligtige faldet fra 229 i år 2003 til 144 i år 2004, skriver avisen.

Da en rapport i maj 2003 viste, at kvindelige soldater i de forgange to år havde været udsat for voldtægt i syv tilfælde og for voldtægtsforsøg i 27 tilfælde, afkrævede forsvarschef Jesper Helsø sine 500 ledere og mellemledere i forsvaret opbakning "til at ændre tingenes tilstand", som han skrev i et brev til dem.

- Man får det indtryk, at det ikke har virket, siger Anne Grete Holmsgaard om opfølgningen på den gamle rapport.

Satser på Gade

Hun vil i Folketingets forsvarsudvalg have forsvarsministeren til at redegøre for, hvad Forsvaret har foretaget sig siden sidst og have garantier fra Søren Gade for, at der denne gang rettes op på miseren.

- Forsvarsministeren må tage fat i ledelsen i forsvaret. Det er dem, der har ansvaret, og det er dem, der skal være oppe på stikkerne. Jeg har en forventning om, at Søren Gade vil tage det her mere alvorligt end Jensby, siger Anne Grete Holmsgaard til Ritzau

Sexchikane får kvinder til at flygte fra forsvaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce