Naturstenen, som natten til lørdag blev dumpet ned på den fynske motorvej fra motorvejsbro ved Spedsbjerg, vejer 40 kilo, viser politiets vejning.

Den natursten, som en eller flere ukendte gerningsmænd natten til lørdag smed ud fra motorvejsbroen på Spedsbjergvej vest for Blommenslyst, vejer 10 kilo mere end den 30 kilo tunge sten, som for et år siden kostede en 33-årig tysk kvinde livet blot to kilometer længere vestpå ad motorvejen.

Fyns Politi har haft den cirka 50 gange 25 centimeter store brune natursten på vægten, og den vejer ifølge vagtchef Lars Thede lige i underkanten af 40 kilo.

Den har nogenlunde samme fysiske størrelse som den brosten, som natten til den 21. august 2016 blev kastet ned fra en motorvejsbro på Langesøvej og ramte en tysk families bil. Den tyske familie var på vej hjem fra ferie i Sverige til Recklinghausen ved Dortmund, men blev brutalt stoppet af en 30 kilo tung sten.

I bilen var en 33-årig mor, som var dræbt på stedet, mens hendes 36-årige mand blev så kvæstet, at han er invalideret for livet og har behov for hjælp døgnet rundt. Kun parrets søn slap med lettere knubs.

Sagen fra 2016 er fortsat uopklaret trods politiets massive efterforskning. Sagen betragtes som en drabssag.

Episoden natten til lørdag fandt sted klokken 3.09, hvor den 40 kilo tunge natursten blev smidt ned på motorvejen. En bilist fra Ringe på vej i østgående retning nåede lige akkurat at undvige, mens en bagfrakommende lastbil ikke helt nåede det og den fik materielle skader. Ingen mennesker kom dog noget til.

Det er stadig uvist, hvem der kastede naturstenen ned på motorvejen, og politiet efterlyser derfor stadig vidner. Søndag eftermiddag var der kommet en håndfuld henvendelser til politiet om episoden. Naturstenen har tydeligvis ikke ligget i jorden meget længe, ligesom den er knastør. Stenen skal nu undersøges for fingeraftryk og dna-spor.

Det er stadig for tidligt at sige, om det er den eller de samme gerningsmænd bag de to episoder, men de har det til fælles, at de er sket inden for samme tidsrum om natten, stenene er nogenlunde lige store og lige tunge, og så er der bare to kilometer mellem de to motorvejsbroer.

Der er stadig en dusør på 250.000 kroner til den, som kan komme med afgørende oplysninger til opklaringen af drabssagen fra den 21. august 2016.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
25
Dramatisk stenkast på den fynske motorvej: Her er stenen

Dramatisk stenkast på den fynske motorvej: Her er stenen

1
Stenkastersag: Dåse med snustobak kan fælde gerningsmand

Stenkastersag: Dåse med snustobak kan fælde gerningsmand

Fyns Politi om de to sager med stenkast: - Vi tror, det er de samme, der står bag

Fyns Politi om de to sager med stenkast: - Vi tror, det er de samme, der står bag