Ny Gallup-måling foretaget for Berlingske blandt 1010 danskere giver Søren Pape Poulsen og Det Konservative Folkeparti en markant fremgang.

De Konservative får et markant rygstød fra vælgerne i forhandlingerne med Lars Løkke og de øvrige partiledere i blå blok, som er samlet på Marienborg i et forsøg på at løse den borgerlige tillidskrise.

Det skriver Politiko.dk.

I målingen, der er foretaget torsdag og fredag, går Pape Poulsen og de konservative frem til 5,1 procent af vælgerne. Det er to procentpoint mere end ved den seneste måling, der blev offentliggjort 12. februar.

Der er tale om en signifikant fremgang for partiet. En fremgang, der ligger uden for den statistiske usikkerhed, mener Gallup.

- Vi har ikke bedt om en tillidskrise. Vi har heller ikke bedt om et valg.

Giver optimisme

Vælgerrygstødet kommer ovenpå, at de Konservative har erklæret mistillid til miljø- og fødevareministeren, Eva Kjer Hansen (V), som partiet beskylder for at have brugt ikke-retvisende tal under forhandlingerne om landbrugspakken.

Derfor er politisk ordfører Mai Mercado (K) også ganske tilfreds med Gallup-resultatet, der er med til at give partiet selvtillid:

- Det er i hvert fald noget, der giver optimisme. Jeg tror faktisk, at det handler om ordentlighed. At der er nogen, der godt kan se, at det at stå fast på sin politik - både erhvervspolitikken og miljøpolitikken - har været vigtigt, og at det altså ikke duer, at man fifler med tallene, siger Mai Mercado til Politiko.dk.

Fremgangen for Det Konservative Fokeparti kommer samtidig med en svækkelse af det borgerlige Danmark som helhed, og en tillidskrise i blå blok. Men Mai Mercado mener, at det er vigtigt at stå ved sine principper:

- Vi har ikke bedt om en tillidskrise. Vi har heller ikke bedt om et valg. For os handler det her om en proces, som ikke har været i orden. En proces, hvor der er nogle forskere, som rejser en bekymring og siger, at der er et miljøregnskab her, der er sminket, og som giver sig ud for at være grønnere, end det egentlig er. Og det reagerer vi på. Vi har ikke noget ønske om at udløse en krise, og jeg mener heller ikke, at det er os, der har gjort det. Vi har sådan set bare stået fast på noget politik.

Status quo for V og DF

Hos de to største partier i blå blok er situationen stort set uændret.

Venstre står til 17,1 procent af stemmerne i den nye måling, hvilket ikke afviger synderligt fra resultatet ved den seneste Gallup, hvor regeringspartiet stod til 17,7 procent. Dansk Folkeparti går en smule tilbage fra 20,0 procent i den seneste måling til 19,3 procent i den nye. Den lille tilbagegang for de to partier har dog ikke nogen statistisk betydning.

Til gengæld har Liberal Alliance mistet opbakning i den nye måling. Partiet står i dag til 6,9 procent af stemmerne mod 9,4 ved den seneste måling.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle
29
Danmarks Naturfredningsforening: - Skaden er sket

Danmarks Naturfredningsforening: - Skaden er sket

5
Svane om ministerafgang: Eva Kjer tog en for holdet

Svane om ministerafgang: Eva Kjer tog en for holdet

17
Eva Kjer Hansen trækker sig som minister

Eva Kjer Hansen trækker sig som minister