Sejler-storm på billig tank


Sejler-storm på billig tank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis fremmede lystsejlere i Kerteminde skal have fyldt tanken op med diesel, er de nødt til at spadsere hen til nærmeste tankstation med en dunk. Og det kan godt give en del ture frem og tilbage, da en bådmotor i snit kræver sine 60 liter.

Den store lystbådehavns eneste dieselanlæg lige ud til kajen er nemlig ude af drift. Tælleapparatet har kun tre cifre og kan derfor ikke sælge diesel til over 9,99 kr. literen. Og prisen er i dag flere steder omkring de 12 kr.

Bådkommissæren, der ejer anlægget, valgte at fortsætte salget, da prisen passerede de 9,99 kr.

- Vi har da en vis serviceforpligtelse, erkendte firmaet.

Da folk opdagede fidusen, fik dieselolien imidlertid hurtigt ben at gå på. Selv om sejlersæsonen knap er begyndt, blev tanken tømt for sidste dråbe i weekenden, hvor der lige frem opstod kø. De sidste 30.000 liter blev revet væk med langt over en krones tab på hver for Bådkommissæren.

- Vi kan ikke bare fuske med anlægget og klæbe et ét-tal på. Det kræver et nyt tælleværk, som ikke er helt billigt. Og endnu dyrere bliver det, at PBS fra 1. juli kræver en terminal til chipkort, siger man hos Bådkommissæren, der dog venter, at det nye anlæg står klar til den dato.

Derimod regner man stadig på, om det kan svare sig at ændre firmaets terminal på Nyborgs Marina til chipkort. Det vil koste 70.000 kr. Et nyt tælleapparat er netop installeret for 15.000 kr., og der er i forvejen seddelautomat.

En ny dieseltank koster i øvrigt 50.000 kroner - uden indhold.

Sejler-storm på billig tank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce