• Du kender din egen indtægt, men hvordan ser det egentlig ud for de andre i kvarteret? Her kan du i detaljer se, hvilke samfund på Fyn, der har høje indtægter, og hvor der indkomsten er lavest.

Bor du i et område med gode indtægter, hvor naboerne har gode job? Eller kniber det med få det til at løbe rundt for folk i nabolaget?

Er folk i den vestlige del af byen så rige, som man taler om? Bliver din landsby fattigere sammenlignet med resten af kommunen?

Hvad tror du egentlig selv?

Og hvad er så de hårde fakta, den barske sandhed?

Det kan du se på kortene herunder. Du kan klikke på fanerne for at se, hvordan kortet så ud i 1990, i 2015, og til sidst se, hvem der er gået mest eller mindst frem i de seneste 25 år.

(Hvis der er problemer med at se kortet, kan du prøve at genopfriske siden (tryk F5 på dit tastatur).

(For mobiltelefoner: Tryk på knappen "Legend" i nederste venstre hjørne for at se, hvad farverne betyder)

(Artiklen fortsætter under kortet)

For første gang i detaljer

For første gang har du muligheden for i detaljer at se, om et område af Fyn hører til i den rige eller fattige ende af skalaen.
I de næste uger dykker Fyens.dk ned i kortene og finder ud af, hvad de viser om hele Fyn og om forskellige lokalområder rundt om på øen. Følg med i artikelsering Rig&Fattig.

Fra søndag kan du for eksempel læse historien om, hvordan Fynskortet over de gode indkomster har forandret sig i de seneste 25 år - og hvorfor.

www.fyens.dk/rigogfattig kan du se de artikler i serien, der er blevet publiceret indtil nu.

Danmarks Statistik har for Fyens.dk lavet en opgørelse over indtægterne på Fyn. Og de er ikke - som normalt - fordelt på de 10 store kommuner men på meget mindre områder.

Kortene her viser indtægten i de 234 fynske sogne - den mindste enhed, som er dækket af officielle statistikker.

Det giver dig masser af muligheder for at kigge dybt ned i fynboernes tegnebog.

Rige bor ikke i centrum

Du kan for eksempel lægge mærke til, at de fynske kystbyers centrum ikke er så attraktivt for høje indtægter. I Svendborg vil de hellere bo i Egense, og dem fra Faaborg slår sig ofte ned i Diernæs, hvis de har gode lønninger.

Hvis du vil se, hvad der er sket i de seneste 25 år, kan du klikke på fanerne og se, hvordan kortet så ud i 1990. På et tredje kort, kan du se, hvor fremgangen har været størst og mindst.

På alle kortene er de 234 sogne delt i fire lige store grupper med hver sin farve. De mørkeblå er altså den fjerdedel af sognene med de højeste indtægter.

Tallene viser gennemsnittet af indtægter for alle indbyggere over 16 år.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Her er vores indtægter: De rige fynboer rykker vestpå

Her er vores indtægter: De rige fynboer rykker vestpå

Er det dit nabolag?: Her er det gået bedst for fynboerne

Er det dit nabolag?: Her er det gået bedst for fynboerne

8
Se listen: Her tjener fynboer mindst

Se listen: Her tjener fynboer mindst