Kim Larsen har altid været helt sin egen og aldrig bange for at sige og mene noget, der kunne være kontroversielt. Her er syv gange, hvor Larsen sagde pænt nej tak:

Nej tak til sponsorer
billede
Arkivbillede af BR-butikken i Odense, da denne havde fået en sur smiley. Dog ikke af Kim Larsen. Foto: John Fredy

I 1998 var Kim Larsen udset til hovedrollen i TV 2's julekalender, men han sagde nej tak, da han fandt ud af, at BR Legetøj var sponsor. I stedet fik Flemming Bamse Jørgensen rollen. Larsen har også afvist at deltage i Grøn Koncert, fordi Tuborg er sponsor, og på samme måde nægtede han engang at gå på scenen på Langelands Festival, før ølreklamerne blev pillet ned fra scenen. Det blev de.

Nej tak til Storebæltsbroen
billede
Gad vide om Kim Larsen med tiden alligevel er blevet glad for Storebæltsbroen? Arkivfoto: Michael Bager

Kim Larsen var ikke alene om at være modstander af Storebæltsbroen, men han er nok en af de ganske få, som har holdt fast i synspunktet.

- Fyn kunne jo sagtens klare sig uden den bro, der kun er bygget til ære for bilerne. Broen har ødelagt glæden ved at rejse, sagde han til Fyens Stiftstidende i 2000 i et af sine meget sjældne interviews.

Nej tak til statstøtte
billede
Havde Larsen sagt ja, havde han hver måned livet ud kunne sætte 14.000 kroner ekstra ind på kontoen. Arkivfoto: Michael Bager

I 2003 blev Kim Larsen indstillet til livsvarig ydelse på finansloven af Statens Kunstfond, men som vennen Peter Ingemann udtalte til Ritzau på vegne af sin ven:

- Kim Larsen vil sige nej tak. Det er hans grundlæggende holdning og indstilling, at det med at give hinanden priser er en dårlig idé. Kim har sagt nej til mange priser gennem årene, og det vil han blive ved med.

Nej tak til Frede og Mary
billede
Kronprins Frederik og Mary Donaldson til Rock 'n Royal koncert i Parken d. 7. maj 2004. Foto: Scanpix / Keld Navntoft

En uge før kronprinsparrets bryllup i maj 2004 var der en stort anlagt koncert i Parken i København, Rock'n'Royal, for at fejre den kommende, royale begivenhed. Men Kim Larsen og bandet Kjukken havde ikke lyst til at være med i fejringen. På vegne af Kim Larsen begrundede manager Jørn Jeppesen:

- Vi er enige om, at Rock'N'Royal ikke har noget med folkefest at gøre, men derimod er en dum blanding, baseret på falsk kommerciel kongerøgelse, mediernes monarkisavl og sponsorreklamer.

Nej tak til ridderkorset
billede
Nej tak til ridderkors, ja tak til en smøg med dronningen. Foto: Scanpix / Claus Bjørn Larsen.

I 2006 sagde Kim Larsen nej tak til ridderkorset. I en pressemeddelelse udtalte han:

- Da jeg ikke synes, det sømmer sig for en gammel gadedreng og popsanger at føre sig frem med kors og bånd og stjerner, takker jeg pænt nej til ridderkorset. Det kunne ellers have været hyggeligt at ryge en smøg med dronningen inde i privaten - hvis hun ellers må for personalet.

Nej tak til rygelov
billede
I 2008 brugte Kim Larsen og Himmelblå Fonden en mindre formue på plakater, flyers og gocards med ordene "Tillykke med rygeforbudet. Gesunheit macht frei." Det var en protest mod den på det tidspunkt nyligt vedtagne rygelov. Foto: Hans Østergaard.

"Tillykke med rygeloven. Gesundheit macht frei" lød budskabet i 2008, da Kim Larsen og Himmelblå Fonden igangsatte en kampagne mod rygeloven, der bestod af flyers og de såkaldte gocards på 6-700 caféer landet over og plakater på landets fire største togstationer. Til Politiken uddybede Kim Larsen det dengang:

- Det er en parallel til Nazityskland. De, der indfører rygeforbud, vil jeg kalde sundhedsfascister. Det er ikke et forsvar for rygning. Det drejer sig om at forsvare friheden i det her land (...) Desuden er det sundt for sjælen at ryge, for dem der kan lide det. Lad os da selv finde ud af vores sundhed. Jeg har betalt for det tusind gange i skat, hvis jeg bliver syg og kommer på hospitalet.

Nej tak til X Factor
billede
Da Tine Midtgaard valgte Gasolin-sangen-"This is my life" i X Factor tilbage i 2010, sang hun sig direkte i finalen. Foto: Scanpix / Jeppe Michael Jensen

- Få det væk. Det er forfærdeligt, lød ordene til Ekstra Bladet i 2010, da DR havde inviteret Kim Larsen til X Factor. Anledningen var, at deltagerne skulle synge Gasolin-sange, men det ville sangeren ikke overvære.

- Den dag kan jeg ikke. X Factor er noget pladder. Jeg synes, det er det rene porno.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Han er hele Danmarks lune Larsen, og han er stadig helt sin egen

Han er hele Danmarks lune Larsen, og han er stadig helt sin egen

1
Når Kim Larsen vender tilbage: Nyborg er første stop

Når Kim Larsen vender tilbage: Nyborg er første stop

Kim Larsens søn: Han vender helt sikkert stærkt tilbage

Kim Larsens søn: Han vender helt sikkert stærkt tilbage